Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Mad

Opskrift: Shakshouka over bål

Foto Eva Tram
Billedet og opskriften er fra bogen 'Grøn bålmad' af Nicolai og Eva Tram, som udkommer fra Muusmann Forlag
15. juli 2020
Af: Redaktionen

Retten er til to-tre personer

Udstyr
Grillrist, sigte, varmeresistente handsker, pande


Ingredienser
2 røde snackpebre
1 rødløg
2 store håndfulde cherrytomater, gerne i forskellige farver
2 spsk olivenolie
Salt
1 tsk spidskommen
1 fed hvidløg
1 ds koncentreret tomatpuré
5 æg
1 håndfuld bredbladet persille


Sådan gør du:
1. Tænd bålet og lad det brænde til gløder.

2. Læg de røde pebre i bålet, indtil de er sorte overalt og falder let sammen.

3. Sæt grillristen ca. 15 cm over gløderne.

4. Skræl og skær rødløget i kvarter. Grill på skæresiderne, indtil de har taget godt med farve.

5. Læg cherrytomaterne i en sigte, dryp med olivenolie og drys med salt. Læg sigten direkte i gløderne og lad tomaterne få godt med farve. Ryst sigten undervejs.

6. Tag peberfrugterne ud af bålet og skrab alt det sorte af, fjern toppen og kernerne og læg dem i en pande sammen med løg og tomater. Sæt panden på bålet og tilsæt olivenolie, spidskommen og finthakket hvidløg. Lad det stege godt igennem et par minutter. Tilsæt så tomatpureen, så det akkurat dækker grøntsagerne, krydr med salt og slå æggene ud.

7. Lad retten boble over gløderne i 10-12 minutter, eller indtil æggehviden er sat, og blommen er flydende. Lad fra nu af for himlens skyld være med at røre i retten. Drys med finthakket persille og server rygende hed.
 

Opskriften kommer fra bogen 'Grøn bålmad' af Eva og Nicolai Tram.

Opskrift: Stegt blomkål med grov blomkålsmos, hasselnødder og urtefløde
OPSKRIFT: Torsk - en papillote
OPSKRIFT: Den svenske dessert Krabbelurer

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her