Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Mad

OPSKRIFT: Torsk - en papillote

19. juni 2020
Af: Redaktionen

Retten laves bedst på pagodebål eller lænebål

Ca. 2 personer

Ingredienser
2 torskefileter, ca. 100 g pr. stk.
2 æggehvider
1 spsk smør
1 citron
8 små karotter
6 friske ærtebælge
10 små nye kartofler
1 bdt kørvel
Salt

 

Sådan gør du:

1. Tænd bålet og find en stor tør sten, som lægges i bålet. Den skal være tør, da en våd sten kan springe, når vand inde i stenens fuger fordamper pga. den høje varme.

2. Læg et stykke bagepapir på bordet og pensl det overalt med æggehviden. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå og lad æggehviden klistre de to sammen. Midt på papiret og lidt til den ene side lægger du den ene torskefilet. Læg en klat smør på fileten, drys med salt og læg en skive citron ovenpå. Læg 4 karotter oven på torsken og bælg halvdelen af ærterne og læg ved. Afhængigt af størrelsen skæres kartoflerne i halve eller kvarter, så de ca. er på størrelse med en halv oliven, og de kommes ved. Læg til sidst et par kviste kørvel på.

3. Pensl kanterne på bagepapiret og fold det på den lange led over fisken, til kanterne mødes. Fold kanten, som skulle du lave en calzone-pizza – ved hver fold pensler du med æggehvide, dette forhindrer pakken i at gå op. Gentag med den anden torskefilet. Læg pakkerne på den varme sten i gløderne og lad den puffe op. Vend pakkerne på hovedet og lad dem tilberede videre i ca. 4-5 minutter. Lad dine gæster selv åbne hver sin pakke med en skarp kniv eller saks, så de kan nyde den fantastiske duft, når pakken åbnes.

Prøv også Eva og Nicolai Trams opskrift på en klassisk svensk dessert.

OPSKRIFT: Den svenske dessert Krabbelurer

Opskriften stammer fra 'Bogen om bålmad' af Eva og Nicolai Tram, som er udgivet fra Muusmann Forlag.

 

Madplanlægning på tur
Tre lækre aftenmåltider til din Trangia
Guide: Tre måder at brygge god kaffe i naturen

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her