Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Mad

Opskrift: Stegt blomkål med grov blomkålsmos, hasselnødder og urtefløde

Foto Christoffer Kolbe Boye-Hansen og Per Engelund fra B&U-redaktionen
B&U-redaktionen udfordrede michelinkok Magnus til at tage med ud i naturen, og se om man kan lave gourmetmad over bål til et rimeligt budget.
09. juni 2020
Af: B&U-Redaktionen
B&U-redaktionen udfordrede michelinkok Magnus til at tage med ud i naturen, og se om man kan lave gourmetmad over bål til et rimeligt budget.

Christoffer Kolbe Boye-Hansen og Per Engelund fra B&U-redaktionen tog Magnus Fibiger Rydahl, kok på Søllerød Kro (1. Michelin stjerne) med ud i naturen, for at lære at lave gourmetmad på bål. 

Opskrift fra TRACK #36

INGREDIENSER

  • 2 blomkål
  • 5 dl fløde
  • 1 muskatnød
  • 80 gram hasselnødder
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt persille
  • 1 citron
  • Salt
  • Peber

FREMGANGSMÅDE

Stegt blomkål

  1. Fjern bladene fra det ene blomkål.
  2. Kog blomkålen i ca. 10-12 min. Det skal stadig være fast.
  3. Skær blomkålen ud i otte skiver og steg dem i olie, til de er gyldne på begge skæreflader. Pas på med varmen på bålet.

Grov blomkålsmos

  1. Riv hele det andet blomkål på den grove side af et rivejern.
  2. Steg revet blomkål gyldent i olie i en gryde. 
  3. Kom 3 dl fløde i og kog det tykt under konstant omrøring.
  4. Riv en halv muskatnød i eller kom ca. en skefuld stødt i.
  5. Smag til med salt og peber.

Urtefløde

  1. Halvér 1 citron i to halve.
  2. Fold noget sølvpapir og læg det på gløderne i yderkanten af bålet.
  3. Placer derefter de to halve citroner på og lad dem stå til de er helt møre. (De må gerne være lidt brændt på ydersiden).
  4. Hak alt persillen og purløgen fint.
  5. Pisk de resterende 2 dl fløde. Det er forskelligt, hvor tyk man vil have den, så stop når du selv er tilfreds.
  6. Vend derefter alle de hakkede urter og saften fra de to halve grillede citroner i.
  7. Smag til med salt og peber. 

Hasselnødder

  1. Rist hasselnødder gyldne på en pande. Husk at ryste panden ofte, så nødderne ikke brænder.
  2. Halvér halvdelen og gem de andre til at rive.

ANRETNING

  1. Kom mosen i bunden af tallerkenen.
  2. Læg et stegt blomkål på og drys lidt halve hasselnødder ud over.
  3. Riv derefter 2-3 hasselnødder udover.
  4. Urtefløden hældes på, lige inden I spiser, når I sidder med hver jeres tallerken.
Opskrift: Urtefarseret porre med rødbede, grønkål, syltet rødløg og brunet smørsauce
Mad i naturen

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her