Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Mad

OPSKRIFT: Den svenske dessert Krabbelurer

Foto Eva Tram
Billedet og opskriften er fra bogen 'Bogen om bålmad' af Nicolai og Eva Tram, som er udgivet på Muusmann Forlag.
Krabbelurer er et svensk volapykord, som, modsat hvad man måske skulle tro, ikke har noget at gøre med krabber. Jeg stødte første gang på det, da jeg var med min ældste søn til spejder i Sverige, hvor denne mellemting mellem æbleskiver og amerikanske pandekager er lige så almindeligt at spise omkring bålet, som snobrød er i Danmark. Jeg blev omgående forelsket i retten, og den er et sikkert hit blandt ungerne. I denne opskrift anvender jeg et finsk komfur, men du kan sagtens bruge andre bål med en grillrist eller bålpande over.
– Nicolai Tram
19. juni 2020
Af: Redaktionen
Krabbelurer er et svensk volapykord, som, modsat hvad man måske skulle tro, ikke har noget at gøre med krabber. Jeg stødte første gang på det, da jeg var med min ældste søn til spejder i Sverige, hvor denne mellemting mellem æbleskiver og amerikanske pandekager er lige så almindeligt at spise omkring bålet, som snobrød er i Danmark. Jeg blev omgående forelsket i retten, og den er et sikkert hit blandt ungerne. I denne opskrift anvender jeg et finsk komfur, men du kan sagtens bruge andre bål med en grillrist eller bålpande over.
– Nicolai Tram


Retten laves bedst på et finsk komfur
 

Der bliver ca. 12 stk. af en portion dej.

Ingredienser
2 æg
2 spsk sukker
1 dl sødmælk
2½ dl hvedemel
1½ tsk bagepulver
Mere sukker
1 bakke hindbær
1 bakke blåbær
1 bundt mynte
50 g smør til stegning


Sådan gør du:
1. Tænd dit finske komfur og lad flammerne lægge sig. Imens forberedes dejen. Pisk æg og 2 spsk sukker luftigt, tilsæt mælk og rør sammen. Bland mel og bagepulver og pisk sammen med æggene og mælken. Drys så meget sukker, du synes (jeg brugte ca. 200 g), ud på et fad og vend hindbær, blåbær og plukket mynte heri.

2. Sæt en pande på bålet og lad den varme igennem. Tilsæt smørret og lad det bruse op. Læg dejen på panden med en spiseske, steg hver kage gylden på den ene side. Vend og steg gyldne på den anden side også. Læg dem med det samme over i fadet med sukker og bær og vend dem, så de bliver dækket godt til.

Spis krabbelurerne ved at folde dem som en taco med lidt bær og mynte i midten. Dette er ikke traditionelt svensk, men det virker!

Husk at holde dig til, for de bliver hurtigt spist, mens du står og steger den næste omgang.
 

Opskriften stammer fra 'Bogen om bålmad' af Eva og Nicolai Tram, som er udgivet på Muusmann Forlag.

Vil du prøve en anden af Eva og Nicolais opskrifter?
OPSKRIFT: Torsk - en papillote

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her