Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Mad

Tre lækre aftenmåltider til din Trangia

Foto Morten Bjerrum Larsen
Få inspiration til mad på weekendturen eller den lange fjeldtur.
08. marts 2017
Få inspiration til mad på weekendturen eller den lange fjeldtur.

Til weekendturen: Lækker Chorizo-gryde

En nem ret til den korte vandretur, hvor holdbarhed og vægt ikke spiller ind.

Ingredienser:

  • 1 pakke chorizo i tern
  • 1 karton hakkede tomater
  • 1 pose Levevis grøntsagsblanding med korn (frost)
  • Hvidløg, chili, timian, salt og peber
  • Flødeost
  • Godt brød eller flute

Sådan gør du:

  1. Chorizo ristes af i trangiagryde ved moderat varme.
  2. Tag de sprøde tern op og brug det afsmeltede fedt til at svitse grøntsagsblandingen sammen med hvidløg, timian og evt. en smule chili. Skru lidt op for varmen - der er en del vand, der skal fordampe.
  3. Tilsæt de hakkede tomater og den stegte chorizo og varm retten godt igennem.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Spis gryden med en god klat flødeost på toppen, og med godt brød til.

Til den lange fjeldtur: Squashkarry med tørfisk

En fjeldret, som kræser for dine smagsløg, men holder vægten på et minimum med dehydrerede ingredienser.

Ingredienser:

  • 1 pakke islandsk tørfisk
  • 2 squash (dehydreret)
  • 1 porre (dehydreret)
  • 2 stængler rabarber (dehydreret)
  • 1 ss tørret løg
  • 1 ts tørret hvidløg
  • Karry
  • 1 bouillontern
  • Salt og peber
  • Drys: Rosin, kokosmel, mandel (hvad I har fra morgenmad)
  • Rigeligt smør
  • Kartoffelmospulver

Forberedelse hjemmefra:

Skær squash og rabarber i tynde skiver/stykker og dehydrer. Skær porren i tynde skiver, blanchér og dehydrer. Pak i passende poser.

Sådan gør du:

Grøntsagerne udblødes i vand. Varm smør i en gryde, vrid vandet af grøntsagerne og svits dem med karry. Tilsæt udblødningsvand og bouillon og lad det simre kort. Smag til med salt og peber. Riv tørfisken i småstykker. Steg stykkerne på en pande i rigeligt smør. Spis retten med kartoffelmos, og drys rosiner, mandel eller kokos på portionerne efter smag.

Løbet tør for tørfisk?
Islandske tørfisk kan købes på nettet (fx shopicelandic.com), ligesom man ofte kan finde tørrede fisk hos mange grønthandlere. Tørfisk indeholder masser af protein, men holder en lav vægt. Er man ikke fiske-fan, fungerer retten også fint med en god, tør spegepølse skåret i skiver.

Til turen med børn:

Acceptér venligst marketing-cookies for at se filmen

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her