Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Mad

Opskrift: Saltbagt kålroe med gedeost og brøndkarse over bål

Foto Eva Tram
Billedet og opskriften er fra bogen 'Grøn bålmad' af Nicolai og Eva Tram, som er udgivet på Muusmann Forlag
15. juli 2020
Af: Redaktionen

Retten er til to personer
 

Ingredienser:
1 kålroe
2 håndfulde brøndkarse

Saltdej:
350 g hvedemel
150 g fint salt
2½ dl vand

Gedeostcreme:
1 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
1 spsk citronsaft
30 g fast gedeost

Sådan gør du:
1. Tænd bålet og lad det brænde til gløder.

2. Start med at lave saltdejen: Bland hvedemel, salt og vand, og ælt det sammen til en smidig dej. Lad dejen hvile lidt.

3. Når bålet har fået godt fat, pakkes kålroen ind i saltdejen, så den er helt dækket. Læg kålroen direkte i bålet og lad den brænde heri i 1 time.

4. Imens laves cremen ved at blande yoghurt med revet hvidløg, olivenolie, salt, citronsaft og gedeost. Rør det hele sammen, indtil det er homogent og cremet.

5. Tag kålroen ud af bålet og flæk den. Tag den ud af saltdejen og anret den på en tallerken med brøndkarse omkring og cremen over.
 

Billedet og opskriften er fra bogen 'Grøn bålmad' af Nicolai og Eva Tram, som er udgivet på Muusmann Forlag.

5 nemme opskrifter på vegetariske gryderetter over bål
11 lækre opskrifter på bål eller trangia
OPSKRIFT: Torsk - en papillote

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her