Kom godt igang
Her kan du dykke ned i, hvordan du som bestyrelsesmedlem eller gruppeleder kan støtte spejderarbejdet i din gruppe

Hvad kan jeg her?

Her på siden kan du finde inspiration til, hvordan du som bestyrelsesmedlem eller gruppeleder kan hjælpe din spejdergruppe.

Siden skal ses som et opslagsværk, som du kan slå op i, alt efter hvilket behov din gruppe har. Men husk, at du også kan bruge resten af DDS.dk til inspiration, enten gennem søgefeltet eller menuen. Søger du hjælp til et specifikt emne, er du også velkommen til at kontakte korpskontoret.

Spejdermøder

Spejdermøderne er kernen for alt spejderarbejdet. Det er her, spejderne lærer, udforsker og bliver udfordret. Det er derfor vigtigt, at de ugentlige møder bliver støttet på en god måde af bestyrelsen og gruppelederen. 

På tur

Turene er der, hvor det daglige spejderarbejde kan blive udnyttet og udfordret til fulde. Det er her, hvor de knob, man har brugt timevis på at øve, kan blive forvandlet til det bord, man sidder og spiser ved hele ugen.

Lederne

Lederne er dem, der forbereder og udfører spejderarbejdet sammen med spejderne. Lederne lægger et stort arbejde før, under og efter møderne. For at gøre deres arbejdsgange så nemme som muligt, har de brug for rammer og redskaber fra bestyrelsen og gruppelederen.

Gruppen

Gruppen er der, hvor du som bestyrelsesmedlem eller gruppeleder især har mulighed for at gøre en forskel på mange forskellige måder - alt fra sikring af lokaler og materiale til at skabe den røde tråd på tværs af alle gruppens grene.

Bestyrelsen

Bestyrelsen har en vigtig funktion i gruppen, da den er med til at sikre gruppens plads i det lokale samfund, samt sikre økonomi og rygdækning til lederne i deres spejderarbejde.

Korpset

Det Danske Spejderkorps er en stor organisation af frivillige og ansatte. Over hele landet og på mange forskellige niveauer arbejder man i korpset på at udvikle det og dets medlemmer, samt at sikre spejderarbejdets plads i det bredere samfund.

Samarbejder

Det Danske Spejderkorps indgår i en række samarbejder med foreninger, organisationer og andre interessenter.

Her kan du få et indblik i noget af arbejdet, og hvordan det kan komme til at gøre en forskel i jeres gruppe.