Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Mad

Opskrift: Kyllingenuggets over bål

Foto Eva Tram
Billedet og opskriften er fra bogen 'Bålmad for børn' af familien Tram, som udkommer fra Muusmann Forlag
En sand børneklassiker - nu på bål! Opskriften er fra bogen 'Bålmad for børn' af familien Tram.
25. juni 2021
Af: Redaktionen
En sand børneklassiker - nu på bål! Opskriften er fra bogen 'Bålmad for børn' af familien Tram.

Du skal bruge

  • Skål
  • Piskeris
  • Dyb tallerken
  • Dutch oven

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 spsk dijonsennep
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 l olie
  • 1 dl barbecuesauce

Sådan gør du

Skær hvert kyllingebryst ud i 6 stykker. Rør kærnemælk og dijonsennep sammen.

Læg kyllingestykkerne i kærnemælken, og lad dem marinere i minimum to timer og gerne natten over.

Bland alle de tørre ingredienser i en dyb tallerken.

Løft kyllingestykkerne fra kærnemælken et ad gangen over i krydderiblandingen og vend rundt, til kødet er dækket overalt.

Gentag så processen ved først at dyppe de panerede kyllingebryster i kærnemælken og derefter vende dem i krydderiblandingen igen.

Hæld olien i en dutch oven og lad den varme op over gløderne. Prøv indimellem at drysse lidt af melblandingen i olien – når den syder, er olien klar.

Læg jeres nuggets i én ad gangen, og hold øje med olien. I kan sagtens fritere flere nuggets på én gang, men det er vigtigt, at I ikke tilsætter dem alle samtidig, da det kan få olien til at koge over.

Lad hver nugget fritere i 5-7 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Server dem med barbecuesauce til at dyppe i.

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her