Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Mad

Opskrift: Deep pan pizza over bål

Foto Eva Tram
Billedet og opskriften er fra bogen 'Bålmad for børn' af familien Tram, som udkommer fra Muusmann Forlag
Når I arbejder med jeres dutch oven, er fidusen at have en smule gløder under ovnen og mange gløder på låget. På den måde sikrer I jer, at bunden ikke brænder på, før den er færdig, og at pizzaen får en flot farve på toppen. Portionen giver to pizzaer.
02. juli 2021
Af: Redaktionen
Når I arbejder med jeres dutch oven, er fidusen at have en smule gløder under ovnen og mange gløder på låget. På den måde sikrer I jer, at bunden ikke brænder på, før den er færdig, og at pizzaen får en flot farve på toppen. Portionen giver to pizzaer.

Opskriften er fra kogebogen 'Bålmad for børn' af Familien Tram. Bogen er udgivet fra Muusmann Forlag.

Bogen kan købes i Spejder Sport.

Du skal bruge

  • Skål
  • Ske eller grydeske
  • Dutch oven
  • Bagepapir
  • Kagerulle
  • 4 varmeresistente handsker eller lille skovl til at håndtere gløderne med
Foto Eva Tram

Ingredienser
Pizzadej

  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 10 g salt
  • 400-450 g italiensk hvedemel tipo 00
  • 2 spsk olivenolie

Fyld

  • 1 ds god pizzasauce
  • 4 friske mozzarellaoste
  • 1 bdt basilikum
  • Salt
     

Sådan gør du

Hæld koldt vand i en skål, smuldr gær heri og tilsæt salt. Rør gæret ud i vandet, indtil det er helt opløst.

Under omrøring tilsættes halvdelen af melet, og dejen æltes sammen. Ælt olivenolien og det meste af resten af melet ind i dejen. Stop med at tilsætte mere mel, når dejen slipper siderne på skålen. Fortsæt med at ælte i cirka 10 minutter, indtil dejen er glat og smidig.

Læg dejen i en skål, og drys den med lidt mere mel. Læg et vådt viskestykke over dejen og lad den hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur – lidt længere, hvis det er koldere, og lidt kortere, hvis det er varmere. I kan også lave dejen hjemmefra, aftenen i forvejen, og sætte den på køl natten over (hvilket giver det bedste resultat).

Åbn dåsen med tomatsauce, og hæld vandet fra mozzarellaerne. Pluk en håndfuld blade af basilikummen.

Sæt jeres dutch oven i gløderne og lad den varme op i ca. 5 minutter.

Del pizzadejen i to lige store stykker. Rul først en af pizzabundene ud på meldrysset bagepapir. Diameteren skal være en lille smule større end bunden af gryden.

Læg pizzabunden på bagepapiret i bunden af gryden. Fordel halvdelen af tomatsaucen på bunden, og flå mozzarellaen i stykker ovenpå.

Læg låget på jeres dutch oven, sæt den i bålet, og læg en god, varm bunke gløder oven på låget – der skal være flere ovenpå end nedenunder. Bag pizzaen i 10-20 minutter.

Løft pizzaen op af gryden, og drys frisk basilikum og salt på toppen. I kan også tilføje andet fyld, fx skinke, grillede tomater eller grillede auberginer.

Bag den næste pizza med det samme.

 

Opskriften kommer fra bogen 'Bålmad for børn' af Finn, Bjørn, Eva og Nicolai Tram.

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her