Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Mad

Opskrift: Chili sin carne

Foto Getty Images
Opskrift på en bæredygtig nyklassiker.
09. juni 2020
Opskrift på en bæredygtig nyklassiker.

Opskrift fra WIDE #32

Opskrift til 10 personer

175 g rødløg
150 g porre
100 g bladselleri
150 g gulerødder
150 g pastinak
150 g squash
175 g rød peberfrugt
400 g kogte røde kidneybønner
800 g hakkede tomater fra dåse
1/3 rød frisk, finthakket chili (ca. 4 g)
1 ½ tsk. hel spidskommen
¾ tsk. hel koriander
Evt. lidt bouillon

Opskrifter og mere inspiration

Flere opskrifter og inspiration til omstilling til bæredygtig madlavning: https://issuu.com/okologidk/docs/meget-mere-__kologi-i-b__rnehaven

Plakat med sæsonens grønt:
https://okologi.dk/newsroom/2017/09/nye-plakater-aarstidens-foedevarer

Få inspiration til bålmad og planlægning:
https://dds.dk/balmad

  • Vask og klargør alle grøntsager.
  • Rens og skær grøntsagerne i små tern.
  • Svits løg og porrer i olie.
  • Tilsæt de øvrige grøntsager og svits ved ikke for kraftig varme.
  • Tilsæt de hakkede tomater, bouillon og frisk chili.
  • Knus spidskommen og koriander.
  • Tilsæt krydderierne til retten og rør godt.
  • Lad simre i 20 min.
  • Tilsæt kidneybønner.
  • Lad simre færdig i ca. 10 min. – pas på, det ikke brænder på.
  • Smag til.

Server med græsk yoghurt og grøntsagstern efter sæson.

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her