Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Mad

OPSKRIFT: Bygotto med spinat og champignon

Bygotto er blevet kaldt den nordiske version af den klassiske italienske risotto. Retten er lavet på perlebyg i stedet for risottoris, men den har samme cremede konsistens. Og det bedste af det hele? Den er nem(!) at lave over bål.
16. juni 2020
Af: Redaktionen
Bygotto er blevet kaldt den nordiske version af den klassiske italienske risotto. Retten er lavet på perlebyg i stedet for risottoris, men den har samme cremede konsistens. Og det bedste af det hele? Den er nem(!) at lave over bål.


Ca. 4 portioner

Ingredienser:
1 løg
3 pressede eller fintsnittede fed hvidløg
2 spsk smør eller olie
400 gram perlebyg
500 g champignon
1 liter grøntsagsbouillon
3 dl hvidvin
120 g parmesanost
300 gram frisk spinat.
Salt og peber efter smag


Sådan gør du:

  1. Steg champignonerne i en tør gryde.
  2. Når vandet fra champignonerne er fordampet, tilsæt så hvidløg, løg, lidt smør eller olie og perlebyg. Lad det hele stege i et par minutter.
  3. Tilsæt hvidvinen og lad den fordampe i et minuts tid.
  4. Hæld lidt af bouillonen i ad gangen og lad perlebyggene simre og optage det meste af væsken, inden du hælder mere i. Når perlebyggene er blevet bløde, og bygottoen er blevet cremet, skal der ikke mere bouillon i – måske du ikke får brugt alt vandet med bouillon.
  5. Vend parmesanost og frisk spinat i bygottoen.
  6. Smag til med salt og peber.

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her