Forplejning på korpsrådsmøde
I Det Danske Spejderkorps ønsker vi at ”Madlavning planlægges ud fra en ambition om at udforske måltider baseret på grøntsager, så spejderne oplever og bliver fortrolige med bæredygtig mad. Vi reducerer vores madspild og klimaaftryk gennem planlægning af mad med bæredygtighed i højsædet.” Fra korpsets bæredygtighedspolitik.
Det betyder at, i stil med de seneste 2 års korpsrådsmøder, vil forplejningen igen i år være vegetarisk, og det vil ikke være muligt at bestille et alternativ med kød. Ambitionen er ikke kun at sigte efter den nemme CO2-reduktion ved at fjerne kød fra menuen, men også at give deltagerne fornyet indsigt i, hvordan madlavning til spejder også kan gøres mere klimavenligt.
Det bliver aldrig perfekt, men det kan altid gøres lidt bedre. Og i bestræbelserne for at passe bedre på vores natur, er en weekend uden kød et skridt i den rigtige retning.
Menuen for hele weekenden vil være inspireret af opskrifterne fra kogebogen ’ild, mad & fællesskab’ samt opskrifterne til Spejdernes Lejr 2026.