Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Bæredygtighed

Det Danske Spejderkorps udgiver grøn kogebog

Foto Det Danske Spejderkorps / Jeppe Carlsen
Til foråret udkommer Det Danske Spejderkorps med en grøntsagsbaseret kogebog, som skal inspirere spejdere landet over til nye mad-eksperimenter over bål.
14. november 2023
Af: Redaktionen
Til foråret udkommer Det Danske Spejderkorps med en grøntsagsbaseret kogebog, som skal inspirere spejdere landet over til nye mad-eksperimenter over bål.

Flere grøntsager i bålgryden og børnene på banen. Det er de to hovedingredienser i Det Danske Spejderkorps’ projekt “Modig Mad – grøn bålmad til børn og unge”, der er støttet af Friluftsrådet. 

Børn og unge skal til spejder opleve en tilgang til klimakrisen præget af handling, nysgerrighed og handlemod, og her er madlavningen en oplagt indsats. 

Derfor udvikler Det Danske Spejderkorps en ny kogebog med fokus på grøntsagsbaserede retter samt inspirations- og aktivitetsmateriale samt mærker, der skal gøre det nemt for spejderledere at kaste sig over det grønne køkken og lade børnene få mere indflydelse på madlavningen.

Kogebogen udkommer i foråret 2024 og vil indeholde opskrifter til både morgenmad, snacks, aftensmad og dessert med udgangspunkt i årstidens grøntsager. Bogen har fokus på at aktivere alle børn i processen omkring madlavning og skabe en nysgerrighed omkring råvarer og bæredygtighed. 

Organisationen Haver til Maver indgår som partner i projektet og bidrager blandt andet med opskriftsudvikling og metoder til børns medbestemmelse i madlavningen. Haver til Maver er en almennyttig forening, der arbejder med børn og unges engagement i bæredygtighed gennem skolehaveaktiviteter og for at genskabe forbindelse mellem dyrkning og måltid.

Ved flere anledninger i løbet af foråret 2024 vil det være muligt at deltage i workshops med Haver til Maver og få inspiration til bæredygtig bålmad i spejdergruppen. 

Projektet understøtter temaet ”Bæredygtighed i børnehøjde”, der er en del af udviklingsplanen for Det Danske Spejderkorps. Kogebogen og det tilhørende materiale forventes at udkomme i løbet af foråret og sommeren 2024.

Projektet er støttet af Udlodningsmidler til Friluftsliv fra Friluftsrådet.

Spørgsmål til projektet eller til det generelle arbejde med ”Bæredygtighed i børnehøjde” kan stilles til bæredygtighedskonsulent, Tobias Lau på tol@dds.dk 

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her