Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Viden om råvarer i sæson og de fem grundsmage

Foto Jesper Holm-Eriksen
Spejderne lærer om råvarer i sæson, tester de fem grundsmage, og prøver at smage en ret til.
Vejledning

Viden om råvarer i sæson og de fem grundsmage

Spejderne søger viden om, hvornår forskellige frugter og grøntsager er i sæson, samt hvad det vil sige at smage til. Der er mange gode fif i Madtroppernes Kulinariske Håndbog.

  • Undersøg hvad det betyder, at noget er i sæson. Hvorfor er det en fordel at spise efter sæsonerne? Tal gerne om bæredygtighed.
  • Find 10 grøntsager og frugter og læg dem i rækkefølge efter, hvornår på året de er i sæson. I kan også tegne og klippe 10 grøntsager og frugter ud, som skal lægges i rækkefølge på bordet.
  • Gennemgå de fem grundsmage og giv eksempler på, hvor man kan finde grundsmagene.
  • Smag på honning, ansjos, citronsaft, valnødder og salt og diskuter, hvilke grundsmage de smager af. Kan laves som blindsmagning.

Læs om alle grundsmage, og om mad i sæson, i Madtroppernes Kulinariske Håndbog

Materialer
  • 10 grøntsager og frugter
  • honning, ansjos, citronsaft, valnødder og salt
Reflektionsspørgsmål

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Information

Type
Natur og friluftsliv
Sundhed
Målgruppe
Mini
Junior
Trop
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her