Viden om råvarer i sæson og de fem grundsmage
![](/sites/default/files/styles/16_9_720x405/public/2021-08/JHHE-b%C3%83%C2%A5l%2C%20gourmet%2C%20gr%C3%83%C2%B8ntsager%2C%20mad%2C%20snitte%2C%20Uddannelsesmarked-42.jpg?itok=7e7mCstu)
Vejledning
Viden om råvarer i sæson og de fem grundsmage
Spejderne søger viden om, hvornår forskellige frugter og grøntsager er i sæson, samt hvad det vil sige at smage til. Der er mange gode fif i Madtroppernes Kulinariske Håndbog.
- Undersøg hvad det betyder, at noget er i sæson. Hvorfor er det en fordel at spise efter sæsonerne? Tal gerne om bæredygtighed.
- Find 10 grøntsager og frugter og læg dem i rækkefølge efter, hvornår på året de er i sæson. I kan også tegne og klippe 10 grøntsager og frugter ud, som skal lægges i rækkefølge på bordet.
- Gennemgå de fem grundsmage og giv eksempler på, hvor man kan finde grundsmagene.
- Smag på honning, ansjos, citronsaft, valnødder og salt og diskuter, hvilke grundsmage de smager af. Kan laves som blindsmagning.
Læs om alle grundsmage, og om mad i sæson, i Madtroppernes Kulinariske Håndbog
Materialer
- 10 grøntsager og frugter
- honning, ansjos, citronsaft, valnødder og salt
Reflektionsspørgsmål
Hvad gjorde at det var en god aktivitet?
Hvad gjorde at det var en god aktivitet?