Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Viden om råvarer i sæson og de fem grundsmage

Foto Jesper Holm-Eriksen
Spejderne lærer om råvarer i sæson, tester de fem grundsmage, og prøver at smage en ret til.
Vejledning

Viden om råvarer i sæson og de fem grundsmage

Spejderne søger viden om, hvornår forskellige frugter og grøntsager er i sæson, samt hvad det vil sige at smage til. Der er mange gode fif i Madtroppernes Kulinariske Håndbog.

  • Undersøg hvad det betyder, at noget er i sæson. Hvorfor er det en fordel at spise efter sæsonerne? Tal gerne om bæredygtighed.
  • Find 10 grøntsager og frugter og læg dem i rækkefølge efter, hvornår på året de er i sæson. I kan også tegne og klippe 10 grøntsager og frugter ud, som skal lægges i rækkefølge på bordet.
  • Gennemgå de fem grundsmage og giv eksempler på, hvor man kan finde grundsmagene.
  • Smag på honning, ansjos, citronsaft, valnødder og salt og diskuter, hvilke grundsmage de smager af. Kan laves som blindsmagning.

Læs om alle grundsmage, og om mad i sæson, i Madtroppernes Kulinariske Håndbog

Materialer
  • 10 grøntsager og frugter 
  • honning, ansjos, citronsaft, valnødder og salt
Reflektionsspørgsmål

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Mini
Junior
Trop
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her