Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Thai-inspireret grøntsagskarry

Aftensmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til efterårsmånederne.
Vejledning

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som kan have 1-2 gryder hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være flammer og intense gløder til denne opskrift. Hold bålet ved lige.

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

  • Skyl/vask grøntsagerne fri for jord. 
  • Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom det i en skål. Riv ingefær fint. Kom ingefær, karrypasta og limeblade i skålen med løg. 
  • Skær kål, kartofler, æbler, gulerødder i små tern. Kom det i en stor skål for sig. 
  • Mål vand op og put bouillonterningerne i vandet. 
  • Åbn dåsen med kokosmælk. 
  • Hak koriander groft. Kom koriander, kokosmel og peanuts i skåle til anretning.

På bålet

  • Kog ris efter anvisning på pakken i en gryde. 
  • Steg løg og hvidløg i sesamolie og neutral olie med karrypasta, limeblade og revet ingefær. Rør ofte og pas på, at det ikke brænder på. 
  • Kom grøntsager og æblerne i. Lad det stege 2-3 min. 
  • Tilsæt nu grøntsagsbouillon og lad det simre ca. 10 -15 min., til grøntsagerne er let møre. 
  • Tilsæt kokosmælk og lad det koge ind ca. 10 min., til kartofler og æbler er kogt ud. Rør ofte i det. 
  • Smag til med salt, peber og limesaft. 

Server karrygryden med topping til og ris. Velbekomme.

Materialer

Råvarer
4 løg 

4 spsk friskrevet ingefær 

2-3 spsk rød karrypasta 

8 kaffir limeblade (kan erstattes med skal revet af 1 lime og 1 citron) 

5 fed hvidløg 

10 kartofler (800 g) 

1 spidskål 

6 gulerødder, eller gule beder (300 g) 

3 æbler 

3 grøntsags-bouillonterninger 

1 l vand 

2 dåser kokosmælk 

6 spsk sesamolie 

6 spsk neutral olie 

Salt og peber 

1 spsk sukker 

Saft fra 1 lime/citron 

Tilbehør: 9 dl ris – gerne grove, vilde ris 

Topping: 1 bundt koriander, 500 gram peanuts og 1 pose kokosmel
 

Grej
1 gryde m. låg (ca. 15 liter) 

1 gryde m. låg (ca. 8 liter) 

Røreske 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Skræller 

Rivejern 

Dørslag/si 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Skurebørste og balje til vask af grøntsager

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker 

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her