Snobrød med spejderpesto og ost

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et bål, som skal blive til gløder.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
Snobrødsdej
- Smelt smørret i en gryde på bålet, mens der er flammer og røg. Tag gryden af bålet og lad smørret køle af.
- Tilsæt mælk, gær, sukker, salt og grahamsmel.
- Rør det hele godt sammen med en røreske. Tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt.
- Når melet er tilsat, tager I dejen ud på et bord eller rent skærebræt og ælter dejen smidig. Det tager ca. 10 min.
- Smør en skål med olivenolie og læg dejen heri. Dæk skålen med et viskestykke eller film. Lad dejen hæve i skålen i 45 min.
Spejderpesto
- Mens dejen hæver, laves pestoen
- Skyl/vask urterne fri for jord.
- Rist kernerne på en pande til de er gyldne og dufter godt. Tag dem af panden og læg i en skål.
- Riv parmesanen på den fine side af et rivejern og læg den i en skål.
- Pil og riv/snit hvidløget meget fint. Læg det i en lille skål.
- Hak urterne meget fint, tilsæt de ristede kerner og hak videre, indtil I har en fin masse.
- Hæld massen i en skål og tilsæt parmesan og hvidløg. Rør det godt sammen.
- Tilsæt olien lidt ad gangen til pestoen er lækker og cremet.
- Smag til med citronsaft og salt.
Snobrød
- Når dejen har hævet, del den i 15-20 snobrød som hver rulles til lange pølser og trykkes flade.
- Læg lidt pesto og revet ost midt på strimlen af dej. Fold dejen ind over pesto og revet ost. Det er vigtigt at lukke pesto og ost helt ind i dejen for at undgå at det løber ud, når snobrødet bages.
På bålet
- Når bålet er blevet til gløder, er det tid til at finde snobrødspindene frem.
- Rul dej-pølserne på en pind og bag snobrødet over intense gløder.
Nyd snobrødene som snack når som helst. Velbekomme.
Råvarer
50 g smør
6½ dl mælk
1 pk gær (50 g)
1½ spsk sukker
1 tsk salt
11 dl hvedemel (700 g)
5 dl grahamsmel (300 g)
4 spsk olivenolie
½ dl græskarkerner
½ dl solsikkekerner
50 g parmesan
1 fed hvidløg
5 håndfuld plukkede krydderurter – f.eks. persille og basilikum
1½ dl smagsneutral olie
5-6 spsk citronsaft – ca. 1 citron
Salt
200 g revet ost
Grej
1 gryde m. låg (ca. 2,5 liter)
1 gryde m. låg (ca. 8 liter)
Snobrødspinde
Røreske
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Dørslag/si
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Rene viskestykker til hævning
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykke til at tørre af