Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Skovens urter: Frikadeller med skvalderkål

Foto Getty Images
Spejderne lærer om skvalderkål, og hvordan man kan bruge planten i madlavning; her i frikadeller. Aktiviteten er en del af Høstmærket.
Vejledning

Fortæl spejderne, at planten skvalderkål er en irriterende ukrudtsplante i haven, men at den både er sund og smager godt. I dag skal vi lave frikadeller med skvalderkål.

Alle får et billede af skvalderkål – eller læg nogle skvalderkål, man kan kigge på og evt. tage med – og så skal alle spejderne indsamle deres eget skvalderkål.

Når alle har samlet nok, kan holdet evt. opdeles, så nogen samler brænde og tænder bål, mens andre rører frikadellefars, hvori den skyllede og hakkede skvalderkål også kommes i. I kan komme så meget skvalderkål i, som i selv synes ser lækkert ud.

Frikadellerne steges på pande.

Aktiviteten kan med fordel kombineres med aktiviteten "Skovens urter: Smør med skovsyre".

Materialer
  • Masser af skvalderkål
  • Poser eller andet til indsamlingen
  • Frikadellefars
  • Smør/olie til stegning
  • Stegepande
Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

Hvad har du lært af denne aktivitet?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her