Shakshuka

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et bål, som kan have en gryde eller 2 pander hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
- Skyl/vask grøntsagerne fri for jord.
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Skær peberfrugt og squash i små tern.
- Kom alle grøntsagerne i en skål.
- Mål spidskommen, salt og røget paprika af, og kom det i en skål for sig.
- Åbn dåserne med tomat.
- Hak de grønne krydderurter fint, kom dem i en serveringsskål.
På bålet
- Når bålet brænder godt, svitser I løg, hvidløg, peberfrugt og squash i olie på dybe pander eller i en gryde.
- Kom paprika, spidskommen og salt i. Lad løgene blive klare og bløde.
- Hæld hakkede tomater i, og lad det koge videre i 10-15 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle 10 æg, og læg derefter låg på. Lad nu din shakshuka simre i cirka 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende.
Drys hakket basilikum/persille over panden. Præsenter maden og servér straks med fladbrød som tilbehør. Velbekomme
Råvarer
5 rødløg
5 fed hvidløg
2 squash (ca. 500 g)
5 peberfrugter
4 spsk olivenolie
4 tsk spidskommen
4 tsk røget paprika
5 dåser hakkede tomater
2 tsk salt
Peber
10 æg
Topping: 1 bundt bredbladet persille eller basilikum, evt. fetaost
Grej
1 gryde m. låg (ca. 15 liter) eller 2 store dybe pander, m.låg
Røreske
Suppeøse
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Dørslag/si
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Skurebørste og balje til vask af grøntsager
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel