Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Shakshuka

Aftensmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til sommermånederne.
Vejledning

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som kan have en gryde eller 2 pander hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige. 

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

  • Skyl/vask grøntsagerne fri for jord. 
  • Pil og hak løg og hvidløg fint. 
  • Skær peberfrugt og squash i små tern. 
  • Kom alle grøntsagerne i en skål. 
  • Mål spidskommen, salt og røget paprika af, og kom det i en skål for sig. 
  • Åbn dåserne med tomat. 
  • Hak de grønne krydderurter fint, kom dem i en serveringsskål.

På bålet

  • Når bålet brænder godt, svitser I løg, hvidløg, peberfrugt og squash i olie på dybe pander eller i en gryde. 
  • Kom paprika, spidskommen og salt i. Lad løgene blive klare og bløde. 
  • Hæld hakkede tomater i, og lad det koge videre i 10-15 minutter. 
  • Smag til med salt og peber. 
  • Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle 10 æg, og læg derefter låg på. Lad nu din shakshuka simre i cirka 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende.

Drys hakket basilikum/persille over panden. Præsenter maden og servér straks med fladbrød som tilbehør. Velbekomme

Materialer

Råvarer
5 rødløg 

5 fed hvidløg 

2 squash (ca. 500 g) 

5 peberfrugter 

4 spsk olivenolie 

4 tsk spidskommen 

4 tsk røget paprika 

5 dåser hakkede tomater 

2 tsk salt 

Peber 

10 æg 

Topping: 1 bundt bredbladet persille eller basilikum, evt. fetaost
 

Grej
1 gryde m. låg (ca. 15 liter) eller 2 store dybe pander, m.låg 

Røreske 

Suppeøse 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Dørslag/si 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Skurebørste og balje til vask af grøntsager

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her