Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Sel roti - sødt tebrød fra Bhutan

Sel roti - sødt tebrød fra Bhutan
Lav dine egne sel roti, og nyd dem med superstærk chilidip til en kop te med mælk, som man gør det i Bhutan.
Vejledning

Sel roti er et sødt cirkelformet brød. Retten stammer oprindeligt fra Nepal, men er også en meget populær spise i Bhutan. Sel roti tilberedes ofte af folk fra den sydlige del af Bhutan, men spises over hele landet. De serveres typisk sammen med ezay som tilbehør til te.

TILBEREDNING:

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  • Tilsæt mælk og derefter vand, til dejen har den rette konsistens (den skal være mere tyktflydende end pandekagedej, men stadig flydende)
  • Lad evt. dejen hvile 10-20 minutter og juster konsistensen med vand hvis nødvendigt
  • Hæld olien på en pande (gryde kan også bruges, men pande er nemmest) og varm op til kogepunktet
  • Tag en håndfuld dej og lad det løbe fra hånden ned i den kogende olie i en tynd stråle mens der tegnes en cirkel. Cirklerne skal være 10-15 cm i diameter. Det kan tage en del forsøg at få den ønskede størrelse og form på sel roti, men øvelse gør mester (de smager heldigvis også fint selv om formen ikke er perfekt).
  • Sel roti koges i olien til de er lysebrune (omtrent som klejner) og skal vendes en gang eller to undervejs. Pas på den kogende olie, den er MEGET varm! 
  • De færdige sel roti afdryppes på papri og bør desuden køle et par minutter inden de spises.
Materialer

Ingredienser:
Rismel – 1 kg
Sukker – 300 g (kan evt. erstattes med honning)
Hvedemel – 250 g
Bagepulver – 2 tsk. 
Kardemomme (stådt) – 1-2 tsk. efter smag 
Vand – ca. 8 dl (til dejen har den rette konsistens) 

Olie til kogning – ca. 1 liter

Materialer:
Skål
Stegepande (evt., gryde)
Varmekilde

Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?

Alle spejdere er forskellige. Tal om hvad I hver især er gode til og tænk over om I udnyttede denne viden under aktiviteten

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her