Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Røget ørred med tomatsalat

Foto Gettyimages
Køb en røget ørred eller ryg den selv. Det smager fantastisk med tomatsalat, kartofler i gløder og den spændende krydderurtecreme.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Vask kartoflerne. Læg kartoflerne direkte i gløder, og vend dem af og til. De skal bage 45-60 min. Vask hænder og gør ørred i stand.

  3. Fjern forsigtigt skindet fra fisken. Løft fiskekødet fra benene med en kniv og en ske, læg det på en tallerken. Hvis der er flere ben så fjern dem fra fiskekødet. Vask hænder og skærebræt.

  4. Skyl tomat, agurk, rødløg og krydderurter. Lad det dryppe af. Pil skrællen af rødløg og hak det. Skær tomat og agurk i tern. Bland salaten af tomat, agurk og løg i en skål. Smag til med salt, sukker og peber.

  5. Skyl krydderurter. Pil stilkene fra og hak krydderurterne. Rør creme fraise med krydderurterne og smag til med salt og peber.

  6. Efter 45-60 min. er kartoflerne møre. Stik en kniv i kartoflerne og mærk efter om de er møre, det skal føles som at stikke i en rå tomat.

  7. Skyl citron og skær i skiver eller både, spis det til fisken.

TIPS:

  • Ørreden kan evt. varmes på grillrist over gløderne før skind og ben fjernes.
  • Krydderurtecremen kan bruges som dressing til salaten eller som kold sovs til kartoflerne.
  • Krydderurterne kan være en blanding af en eller flere fx bredbladet persille, dild, purløg, basilikum eller merian.
Materialer

Til 4 personer

Fisk:
750 g varmrøget ørred
0,5 stk citron

Kartofler:
5 stk mellemstore nye kartofler

Salat:
1 stk agurk
4 stk tomater
1 stk rødløg
0,5 tsk sukker
0,5 tsk groft salt
1 knsp stødt peber

Krydderurtecreme:
1 lille bundt krydderurter, fx bredbladet persille, dild, purløg, basilikum eller merian
1,5 dl creme fraise 9 %
1 knsp groft salt
0,5 knsp stødt peber

Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

Hvad har du lært om spejderne?

Hvad gjorde du for at hjælpe patruljen godt igennem aktiviteten?

Hvordan samarbejdede I under aktiviteten? Er I tilfredse med det, eller kunne noget være gjort anderledes?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her