Rødbedeburger

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et bål, som kan have en gryde og flere pander stående over bålet. Husk, at der skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
- Skyl/vask grøntsagerne fri for jord.
- Skræl og riv rødbederne groft på et rivejern. Pres al væsken ud af de revne rødbeder.
- Pil løgene og riv dem groft på et rivejern.
- Skræl ingefær og pil hvidløget. Riv det fint på rivejern.
- Hak krydderurterne groft.
- Bland rødbede, løg, hvidløg, ingefær og krydderurter i en skål. Tilsæt kogt quinoa, hvedemel, havregryn, karry og salt.
- Tilsæt æg og rør godt. Lad gerne farsen hvile i 15 min. Konsistensen skal være blød men hænge sammen.
- Skær tomater og agurker i skiver. Kom dem i en skål.
På bålet
- Kog quinoaen som anvist på pakken.
- Varm panderne op med olie, mens der er flammer på bålet. Olien skal dække hele panden, for at undgå at burgerne brænder fast på panden. Læg 3 spsk fars med top på en varm pande og tryk dem flade, så bøfferne er ca. 1½ cm høje.
- Steg dem ca. 5 minutter på hver side. Vend dem, når de har en brun stegeskorpe og læg evt. en skive ost på de sidste 2 min. Burgerne er færdige, når de føles faste, når man trykker på dem.
- Hold burgerbøfferne varme under en tallerken eller med et rent viskestykke over.
- Lun evt. burgerbollerne på en rist over gløder.
Præsenter maden og saml selv hver jeres burger med ost, tomat, agurk og mayonnaise. Velbekomme
Råvarer
7 dl quinoa (500 g)
4 rødbeder (300 g)
4 løg
4 fed hvidløg
4 spsk revet ingefær
4 dl hvedemel (180 g)
2 dl havregryn
5 tsk karry
2 bouillonterninger
1 tsk salt
8 æg
2 dl krydderurter (f.eks. koriander, estragon el. persille)
1-2 dl olie
10 tomater
5 agurker
Evt. 20 skiver ost
Ketchup og mayonnaise
20 burgerboller
Grej
1 lille gryde m. låg (ca. 2,5 liter)
2 pander
1 grillrist
Røreske
Paletkniv
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Skræller
Rivejern
Dørslag/si
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Tallerkner
Skurebørste og balje til vask af grøntsager
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel