Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Rødbedeburger

Aftensmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til sommermånederne.
Vejledning

Opstart 
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som kan have en gryde og flere pander stående over bålet. Husk, at der skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige. 

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

  • Skyl/vask grøntsagerne fri for jord. 
  • Skræl og riv rødbederne groft på et rivejern. Pres al væsken ud af de revne rødbeder. 
  • Pil løgene og riv dem groft på et rivejern. 
  • Skræl ingefær og pil hvidløget. Riv det fint på rivejern. 
  • Hak krydderurterne groft. 
  • Bland rødbede, løg, hvidløg, ingefær og krydderurter i en skål. Tilsæt kogt quinoa, hvedemel, havregryn, karry og salt. 
  • Tilsæt æg og rør godt. Lad gerne farsen hvile i 15 min. Konsistensen skal være blød men hænge sammen. 
  • Skær tomater og agurker i skiver. Kom dem i en skål.

På bålet

  • Kog quinoaen som anvist på pakken. 
  • Varm panderne op med olie, mens der er flammer på bålet. Olien skal dække hele panden, for at undgå at burgerne brænder fast på panden. Læg 3 spsk fars med top på en varm pande og tryk dem flade, så bøfferne er ca. 1½ cm høje. 
  • Steg dem ca. 5 minutter på hver side. Vend dem, når de har en brun stegeskorpe og læg evt. en skive ost på de sidste 2 min. Burgerne er færdige, når de føles faste, når man trykker på dem. 
  • Hold burgerbøfferne varme under en tallerken eller med et rent viskestykke over. 
  • Lun evt. burgerbollerne på en rist over gløder.

Præsenter maden og saml selv hver jeres burger med ost, tomat, agurk og mayonnaise. Velbekomme

Materialer

Råvarer
7 dl quinoa (500 g) 

4 rødbeder (300 g) 

4 løg 

4 fed hvidløg 

4 spsk revet ingefær 

4 dl hvedemel (180 g) 

2 dl havregryn 

5 tsk karry 

2 bouillonterninger 

1 tsk salt 

8 æg 

2 dl krydderurter (f.eks. koriander, estragon el. persille) 

1-2 dl olie 

10 tomater 

5 agurker 

Evt. 20 skiver ost 

Ketchup og mayonnaise 

20 burgerboller
 

Grej
1 lille gryde m. låg (ca. 2,5 liter) 

2 pander 

1 grillrist 

Røreske 

Paletkniv 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Skræller 

Rivejern 

Dørslag/si 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Tallerkner 

Skurebørste og balje til vask af grøntsager 

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker 

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her