Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Rabarbergrød med crumble

Dessertopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til forårsmånederne.
Vejledning

Opstart 
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål 

Lav et bål, som kan have en gryde og en pande stående over bålet. Husk, at der skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige. 

2. Læg alt frem 

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar 

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

Rabarbergrød

  • Skær top og bund af rabarberne, kasser dem, og skyl den resterende stilk. 
  • Skær dem nu ud i små stykker. Læg dem i en skål. 
  • Vask citronerne og riv skallen af. Pres derefter saften ud i en kop. 
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Behold stangen. 
  • Kom rabarberne i en gryde sammen med rørsukker, vaniljekorn og -stænger samt citronsaft og -skal.

Havregrynscrumble

  • Skær smørret ud i små tern og læg det i en stor skål. Lad det blive blødt. 
  • Bland nu smør, hvedemel, havregryn, sukker, salt og kardemomme godt sammen i skålen.

Skyrcreme 

  • Rør skyr, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål.

På bålet

Rabarbergrød

  • Sæt gryden med rabarber m.m. på bålet, og kog op til rabarberstykkerne er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med sukker. Tag gryden af bålet og lad det køle af.

Havregrynscrumble

  • Kom crumble på en pande og rist det til sukkeret er smeltet og massen er gylden og dufter godt. Rør ofte i det, så det ikke brænder på. 
  • Tag panden af bålet og hæld det ud på et skærebræt eller et rent viskestykke, hvor det kan køle lidt af, så det bliver endnu mere sprødt.

Anret nu dybe tallerkner med grød først, dernæst skyrcreme og til sidst crumble på toppen. Velbekomme.

Materialer

Råvarer
Rabarbergrød 

  • 3 bundter friske rabarber (ca. 1,5 kg) 
  • 4 dl rørsukker 
  • 2 vaniljestænger 
  • 2 citroner, saften og skal 

Crumble 

  • 300 g smør 
  • 12 dl havregryn (360 g) 
  • 3½ dl sukker (300 g) 
  • 1½ tsk salt 
  • 2 tsk kardemomme 

Skyrcreme 

  • 800 g skyr 
  • 5 spsk flormelis 
  • 4 tsk vaniljesukker

Grej
1 gryde m. låg (ca. 8 liter) 

1 pande 

Røreskeer 

Paletkniv 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Rivejern 

Dørslag/si 

Piskeris 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Skurebørste og balje til vask af grøntsager 

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her