Råstegte kartofler med tomat og purløg
Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et stort bål, som kan have en stor eller flere mindre pander stående. Husk, at der skal være flammer og intense gløder til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
- Skyl/vask grøntsagerne fri for jord.
- Skær kartoflerne i små stykker i ca. 1x1 cm. Tør dem godt i et rent klæde.
- Pil og tryk hvidløgene flade.
- Mål salt, peber og paprika af. Kom det i en lille skål.
- Riv ost og kom det i en skål.
- Skær tomaterne i tern. Kom dem i en skål og sæt til side.
- Snit purløg fint, kom dem i en lille skål og sæt til side.
På bålet
- Tjek at bålet har flammer og intense gløder.
- Steg kartoflerne og hvidløg på en stor pande i olien, men pas på, at de ikke brænder på. Rør jævnligt.
- Når kartoflerne er stegt møre og gyldne efter ca. 25 min, drysses de med salt, peber og paprika. Fordel osten over kartoflerne og lad den smelte, inden I tager panden af bålet.
Pynt panden med råstegte kartofler med tomater og purløg. Velbekomme
Råvarer
15 mellemstore kartofler (2 kg)
3 fed hvidløg
1½ tsk salt
½ tsk peber
½ tsk røget paprika (alm. paprika kan bruges)
1 dl olie til stegning
300 g revet ost (f.eks. mozzarella)
Topping: 500 g cherrytomater og 2 bundt purløg
Grej
1 stor pande, wok eller flere mindre pander
Røreske
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Evt. skrællere
Dørslag/si
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Skurebørste og balje til vask af grøntsager
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel