Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Råstegte kartofler med tomat og purløg

Morgenmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til efterårsmånederne.
Vejledning

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et stort bål, som kan have en stor eller flere mindre pander stående. Husk, at der skal være flammer og intense gløder til denne opskrift. Hold bålet ved lige.

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

  • Skyl/vask grøntsagerne fri for jord. 
  • Skær kartoflerne i små stykker i ca. 1x1 cm. Tør dem godt i et rent klæde. 
  • Pil og tryk hvidløgene flade. 
  • Mål salt, peber og paprika af. Kom det i en lille skål. 
  • Riv ost og kom det i en skål. 
  • Skær tomaterne i tern. Kom dem i en skål og sæt til side. 
  • Snit purløg fint, kom dem i en lille skål og sæt til side.

På bålet

  • Tjek at bålet har flammer og intense gløder. 
  • Steg kartoflerne og hvidløg på en stor pande i olien, men pas på, at de ikke brænder på. Rør jævnligt. 
  • Når kartoflerne er stegt møre og gyldne efter ca. 25 min, drysses de med salt, peber og paprika. Fordel osten over kartoflerne og lad den smelte, inden I tager panden af bålet. 

Pynt panden med råstegte kartofler med tomater og purløg. Velbekomme

Materialer

Råvarer
15 mellemstore kartofler (2 kg) 

3 fed hvidløg 

1½ tsk salt 

½ tsk peber 

½ tsk røget paprika (alm. paprika kan bruges) 

1 dl olie til stegning 

300 g revet ost (f.eks. mozzarella) 

Topping: 500 g cherrytomater og 2 bundt purløg
 

Grej
1 stor pande, wok eller flere mindre pander 

Røreske 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Evt. skrællere 

Dørslag/si 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Skurebørste og balje til vask af grøntsager

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker 

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her