Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Patruljemøde urtefrikadeller, fladbrød og urtepesto

Patruljemøde urtefrikadeller, fladbrød og urtepesto
Madlavning med naturens egne ingredienser
Vejledning

Først skal I ud og finde spiselige urter i naturen. Fx skvalderkål, mælkebøtteblade, røllike, brændenælder, følfod, ramsløg, tusindfryd. 

Naturkalenderen er en oversigt over, hvornår du kan finde hvilke spiselige planter. Spis kun de planter i er sikre på kan spises. http://xn--naturenskkken-jnb.dk/naturen-nu/

Når i har samlet 2 liter af forskellige spiselige planter, deler i jer op 3 hold. Et hold, der laver frikadeller, et der laver pesto og et der laver fladbrød. 

Opskrift fladbrød:

  1. Skyld urter og hak dem groft.
  2. Bland mel med bagepulver. Smuldre smøret i melblandingen.
  3. Alle ingredienser blandes sammen og æltes.
  4. De deles i ca. 14 mindre stykker.
  5. Laves til små flade brød og steges på pande på trangia.

Opskrift urtefrikadeller:

  1. Hak urterne fint.
  2. Bland de hakkede urter, æg, salt og peber røres sammen.
  3. Herefter puttes rasp i til der opnås en fast konsistens.
  4. Formes til frikadeller og steges på panden.

Opskrift urtepesto

  1. Læg dine spæde urter på et bræt og hak dem fint med en kniv. Læg dem i skålen. ’
  2. Giv nødderne samme behandling, op i skålen.
  3. Pres eller hak hvidløget.
  4. Kom alle ingredienser op i skålen og bland det godt sammen.
  5. Rør olie i, til det er blødt som pesto.

Sæt jer sammen i patruljen og spis urtefrikadellerne med fladbrød og pesto til.

Materialer

Materialer:

  • Kurv, pose eller skåle til at samle ingredienser i.
  • Handsker er en fordel, hvis i vil samle brændenælder.
  • 3 Skåle 
  • 3 Skeer
  • 2 Trangia
  • 2 Palet
  • 6 spækbræt 
  • 6 knive

Ingredienser:

Fladbrød

  • 300 gram Hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • 50 gram Smør
  • 2 dl. Mælk
  • 2 håndfulde spiselige urter skyldet og hakket groft.

Urtefrikadeller:

  • 5 dl. Hakkede Urter, f.eks. brændenælder, skvalderkål, mælkebøtter ramsløg og løgkarse.
  • 2 Æg
  • Ca. 2 dl. Rasp
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Urtepesto:

  • 50 små friske lysegrønne urteskud (de smager bedst) fx svalderkål, bøgeblade, ramsløg, mælkebøtteblade
  • 100 g. mild ost (du kan også bruge parmesan)
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g. hasselnødder (eller pinjekerner)
  • Olie så det passer
  • Salt
Reflektionsspørgsmål

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Information

Type
Natur og friluftsliv
Madlavning
Målgruppe
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her