Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Noma-udfordring

Noma-udfordring
Du er stjernekok på restauranten NOMA og skal opfinde en ny innovativ ret med fokus på sæson, smag og wow-effekt på tallerkenen!
Vejledning

Denne aktivitet handler om at samle spiselige dyr og planter ved vandet og kreerere en ret, som bliver portionsanrettet på tallerkenerne. Aktiviteten er krævende og kan bruges som en del af et forløb omkring vandet som spisekammer.

Brug evt. appen "Vild Mad" eller hjemmesider som spisetang.dk til at hente inspiration og viden omkring temaet.

Vær opmærksom på sikkerhed omkring vand, højvande og lavvande samt risiko for alger. Tag fat i folk i dit nærområde, som kender vandet fx. en lokal fisker, naturvejleder, roklubben eller lignende.

Fantasirammen: I er stjernekokke på Noma og skal finde på en ny innovativ ret til menukortet. Folk skal betale mange penge for retten og I ved at kunderne går op i at varerne er nogle I selv har samlet, smagene er spændende og tallerkenen skal have wow-effekt! Det handler nu om at høste de smukkeste planter og fange de lækreste saftigste østers eller rejer, som I tilbereder med flamberet sukkertang eller rugbrødschips med kryddersmør lavet på strandsennep eller hvad jeres kreative kokkehjerner kommer på.

Lav benspænd for spejderne:

Hav en række indgredienser de kan vælge imellem. Sæt regler for at det skal være en forret med to elementer eller det skal være en pandekage med fyld. Justér efter spejdernes alder og evne. Hav evt. nogle opskrifter med, som de kan få inspiration af.

Sørg for at gøre det så enkelt som muligt. Beslutter de fx at lave en tangpizza, skal de kun lave én enkelt pizza, som de kræser for. De skal altså ikke lave mad som mætter en hel patrulje, men have fokus på kreativitet i smag og udseende. 

Tips:

Hvis udfordringen skal laves i mindre skala kan det fx være:

Lav den bedste kryddersmør med urter fra stranden

Rens, filleter og tilbered en fisk

Kog og pil rejer og server en gourmet rejemad

Lav det bedste brød med tang

Foto: Morten Bjerrum Larsen

Materialer

En god guidebog til indsamling af planter og dyr på stranden

Køkkenudstyr

Reflektionsspørgsmål

Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?

Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Information

Type
Vandaktiviteter
Natur og friluftsliv
Madlavning
Klima og Miljø
Kreativitet og håndelag
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her