Minutgrød med yoghurtskum

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk at det skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
Grød
- Bland havregryn, grove gryn, solsikke- og græskarkerner samt tørrede bær i en skål.
- Tilsæt salt og revet citronskal.
- Bland det hele grundigt og stil den til side.
Yoghurtskum
- Pisk fløden til flødeskum.
- Bland i en anden skål vaniljesukker med flormelis.
- Tilsæt yoghurt, citronsaft og vaniljeflormelis i flødeskummet og pisk igen, indtil det laver bløde flødeskumstoppe.
På bålet
- Tag en gryde og hæld blandingen af gryn, kerner og bær samt vand i. Sæt gryden over bålet og lad grøden koge op. Rør i grøden til den er cremet. Hvis den bliver for tør tilsæt mere vand.
- Tag gryden af bålet.
- Hæld nu hampefrø eller anden valgt topping på en tør pande og rist det til det tager lidt farve og dufter godt. Ca. 1-2 min. Hæld toppingen i en skål.
- Kokossukker og spiselige blomster kan anvendes som de er.
Server grøden med yoghurtskum og lækker topping. Velbekomme.
Råvarer
6 dl finvalset havregryn
6 dl ruggryn, byggryn, speltflager eller en anden type lidt grove gryn
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hakkede tørrede tranebær
3 tsk revet citronskal
1 tsk salt (fint)
1½-2 l vand
2½ dl piskefløde
4 tsk flormelis
4 tsk vaniljesukker
½ dl yoghurt
2 spsk citronsaft
Topping: 1 dl frø og kerner, f.eks. hampefrø, boghvedekerner, kokosflager, hørfrø, rosiner, kokossukker, blåbær eller spiselige blomster
Grej
1 gryde m. låg (ca. 8 liter)
1 pande
Røreske
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Rivejern
Piskeris
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel