Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Minutgrød med yoghurtskum

Morgenmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egner sig særligt godt til forårsmånederne.
Vejledning

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk at det skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige. 

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.

Fremgangsmåde

På snittebordet

Grød

  • Bland havregryn, grove gryn, solsikke- og græskarkerner samt tørrede bær i en skål. 
  • Tilsæt salt og revet citronskal. 
  • Bland det hele grundigt og stil den til side. 

Yoghurtskum 

  • Pisk fløden til flødeskum. 
  • Bland i en anden skål vaniljesukker med flormelis. 
  • Tilsæt yoghurt, citronsaft og vaniljeflormelis i flødeskummet og pisk igen, indtil det laver bløde flødeskumstoppe.

På bålet

  • Tag en gryde og hæld blandingen af gryn, kerner og bær samt vand i. Sæt gryden over bålet og lad grøden koge op. Rør i grøden til den er cremet. Hvis den bliver for tør tilsæt mere vand. 
  • Tag gryden af bålet. 
  • Hæld nu hampefrø eller anden valgt topping på en tør pande og rist det til det tager lidt farve og dufter godt. Ca. 1-2 min. Hæld toppingen i en skål. 
  • Kokossukker og spiselige blomster kan anvendes som de er. 

Server grøden med yoghurtskum og lækker topping. Velbekomme.

Materialer

Råvarer
6 dl finvalset havregryn 

6 dl ruggryn, byggryn, speltflager eller en anden type lidt grove gryn 

1 dl solsikkekerner 

1 dl græskarkerner 

1 dl hakkede tørrede tranebær 

3 tsk revet citronskal 

1 tsk salt (fint) 

1½-2 l vand 

2½ dl piskefløde 

4 tsk flormelis 

4 tsk vaniljesukker 

½ dl yoghurt 

2 spsk citronsaft

Topping: 1 dl frø og kerner, f.eks. hampefrø, boghvedekerner, kokosflager, hørfrø, rosiner, kokossukker, blåbær eller spiselige blomster
 

Grej
1 gryde m. låg (ca. 8 liter) 

1 pande 

Røreske 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Rivejern 

Piskeris 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker 

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
15-30 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her