Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Marokkansk grøntsagsret med couscous

Spejdergryde over bål
Foto Peter Kock Henrichsen
En spændende ret med abrikoser, kikærter og mandler, der smager af sol og sommer. Retten er ikke stærk, men krydret. Opskriften er lavet til ca. 10 personer
Vejledning
  1. Vask hænder, før du går i gang
  2. Sæt vand over i en gryde med låg. Hvis I skal bruge vand til at smutte mandler, skal I komme en kop ekstra vand i. Når vandet koger, kan I tage en kop vand fra og smutte mandlerne.
  3. I det kogende vand kommes salt og couscous i. Hold dem i kog i 5 min. uden at de brænder på. Tag dem fra varmen og rør olie i med en gaffel. Stil evt. gryden i en høkasse eller pakket ind i en sovepose
  4. Skyl løg, peberfrugter og citron. Pil og hak løgene. Pil skrællen af hvidløgsfedene og hak dem fint. Skær peberfrugterne over fra top til bund. fjern stilken og frøene i peberfrugten og skær peberfrugterne i stykker på ca. 4x4 cm.
  5. Skær citronerne over og pres saften ud i en kop.
  6. Hæld olien i en gryde og sæt den over bålet. Kom løg, hvidløg og peberfrugt i. Rør rundt med en grydeske, og lad det stege i ca. 5 min.
  7. Kom citronsaft, vand, sambal oelek, gurkemeje, groft salt stødt peber, abrikoser og mandler i. Rør rundt, og læg låg på og lad retten småkoge i ca. 20. min.
  8. Åben en dåse med kikærter, hæld lagen fra.
  9. Skyl persillen, ryst vandet af. Pil stilkene fra og hak persillen.
  10. Kom kikærterne i retten og lad den småkoge i ca. 10-15 min.
  11. Smag til med groft salt og stødt peber, og drys med hakket persille.

Tips:

  • Peberfrugter kan erstattes af, eller blandes med, squash, aubergine og blegselleri. Mandler kan erstattes af jordnødder.
  • Couscous kan erstattes af bulgur eller ris.
  • Kikærter kan erstattes af kogte hvide bønner.
  • Persille kan erstattes af frisk mynte eller korianderblade.
Materialer

Grøntsagsret: 
1 spsk groft salt
5 stk løg
5 fed hvidløg
10 stk Peberfrugter, tyrkiske og blandede lange
5 dl vand
1 spsk Sambal oelek eller anden chilipasta
2 tsk gurkemeje
1 tsk stødt peber
250 g tørrede abrikoser
125 g smuttede hele mandler
3 dåser kogte kikærter (dåser af 250 g)
1 bundter persille
3 spsk olie

Couscous:
1 l vand
2 tsk groft salt
10 dl couscous
1 dl olivenolie

Reflektionsspørgsmål

Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?

Hvad gjorde du for at hjælpe patruljen godt igennem aktiviteten?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her