Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Madpandekager med spinat og kartoffel

Aftensmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til forårsmånederne.
Vejledning

Opstart 
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål 

Lav et stort bål, som kan have 2-3 pander stående. Husk, at der skal være intense gløder til denne opskrift. Hold bålet ved lige. 

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

Pandekager

  • Skyl/vask grøntsagerne fri for jord. 
  • Riv kartoflerne på den fine side af et rivejern ned i en skål med koldt vand. 
  • Opløs bouillonterningen i et par spsk lunkent vand. 
  • Bland opløst bouillon, æg, mælk og vand sammen i en skål og pisk til en ensartet væske.  
  • Tilsæt mel og salt (lidt ad gangen) og pisk til der ikke er flere klumper i. 
  • Hæld vandet fra kartoflerne gennem en sigte og pres mest muligt vand væk. 
  • Tilsæt de revne kartofler til dejen og vend grundigt. 
  • Lad dejen hvile i ca. ½ time. 
  • Når dejen har hvilet, skal den kort røres igen. Hvis dejen er for tyk til at flyde ud på panden, kan der tilsættes lidt mere mælk eller vand. 

Fyld 

  • Hak tomaterne fint. 
  • Skyl spinat og tryk den godt fri for vand på et rent klæde. 
  • Riv osten. 
  • Anret fyldet på fade eller i skåle.

På bålet

  • Kom panderne på bålet og kom lidt olie på. 
  • Hæld lidt dej på og drej panden, så dejen fordeler sig i et tyndt lag. 
  • Når pandekagen er fast og gylden på bagsiden, vendes den med en paletkniv. 
  • Tag pandekagen af, når den er gylden og bagt på den anden side også. 
  • Hold pandekagerne varme med et rent klæde eller en tallerken

Ved servering rulles eller foldes pandekagerne med fyld efter eget valg og der serveres sæsonsalat som tilbehør. Velbekomme.

Materialer

Råvarer
9 dl hvedemel (550 g) 

1 tsk salt 

1 grøntsags-bouillonterning 

9 æg 

5 store kartofler (500 g) 

1 l mælk 

2 dl vand 

Olie til stegning 

300 g revet ost 

10 tomater 

250 g frisk spinat 
 

Grej
1 gryde m. låg (ca. 8 liter) 

1 pande 

Røreskeer 

Paletkniv 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Dørslag/si 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Skurebørste og balje til vask af grøntsager 

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker 

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her