Madpandekager med spinat og kartoffel

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et stort bål, som kan have 2-3 pander stående. Husk, at der skal være intense gløder til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
Pandekager
- Skyl/vask grøntsagerne fri for jord.
- Riv kartoflerne på den fine side af et rivejern ned i en skål med koldt vand.
- Opløs bouillonterningen i et par spsk lunkent vand.
- Bland opløst bouillon, æg, mælk og vand sammen i en skål og pisk til en ensartet væske.
- Tilsæt mel og salt (lidt ad gangen) og pisk til der ikke er flere klumper i.
- Hæld vandet fra kartoflerne gennem en sigte og pres mest muligt vand væk.
- Tilsæt de revne kartofler til dejen og vend grundigt.
- Lad dejen hvile i ca. ½ time.
- Når dejen har hvilet, skal den kort røres igen. Hvis dejen er for tyk til at flyde ud på panden, kan der tilsættes lidt mere mælk eller vand.
Fyld
- Hak tomaterne fint.
- Skyl spinat og tryk den godt fri for vand på et rent klæde.
- Riv osten.
- Anret fyldet på fade eller i skåle.
På bålet
- Kom panderne på bålet og kom lidt olie på.
- Hæld lidt dej på og drej panden, så dejen fordeler sig i et tyndt lag.
- Når pandekagen er fast og gylden på bagsiden, vendes den med en paletkniv.
- Tag pandekagen af, når den er gylden og bagt på den anden side også.
- Hold pandekagerne varme med et rent klæde eller en tallerken
Ved servering rulles eller foldes pandekagerne med fyld efter eget valg og der serveres sæsonsalat som tilbehør. Velbekomme.
Råvarer
9 dl hvedemel (550 g)
1 tsk salt
1 grøntsags-bouillonterning
9 æg
5 store kartofler (500 g)
1 l mælk
2 dl vand
Olie til stegning
300 g revet ost
10 tomater
250 g frisk spinat
Grej
1 gryde m. låg (ca. 8 liter)
1 pande
Røreskeer
Paletkniv
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Dørslag/si
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Skurebørste og balje til vask af grøntsager
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel