Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Madlavning i par

Madlavning i par
Vælg en ret fra madtroppernes kogebog, køb ind og lav retten.
Vejledning

Forberedelse

Spejderne arbejder sammen to og to om at forberede sig til at lave en ret.

  • Spejderne udvælger en opskrift fra Madtroppernes Kulinariske Håndbog, som de vil arbejde med næste gang og laver en indkøbsliste.
  • Spejderne (og evt. spejderlederen) køber herefter ind og sørger for at have varerne klar til næste gang.  

Lav en ret ud fra en af opskrifterne fra Madtroppernes Kulinariske Håndbog

To og to laver spejderne en ret fra Madtroppernes Kulinariske Håndbog. Retten serveres for resten af patruljen. Tag en snak om, hvad der gik godt, og hvad I måske ville gøre anderledes en anden gang. I kan også tale om, hvornår og til hvem man kunne lave retten, og hvilke andre retter den kunne serveres sammen med for at udgøre et måltid.

Find håndbogen her håndbog

Materialer

Når du skal lave mad udenfor, skal der ikke meget til, for at gøre hele oplevelsen lidt bedre. Vi har samlet de vigtigste ting til dit basale feltkøkken:

- 2 gryder

- 1 pande

- 3 skåle

- 2 knive

- 2 spækbrætter

- 1 kartoffelskræller

- 1 grydeske

- 1 grilltang

- 1 piskeris

- 1 dåseåbner

- 1 decilitermål

- Bestik + mug

- Brænde + fyrtøj

- Arbejdshandsker til bål

- Brun sæbe

- Spand + klud + viskestykke

- Smagskit

Reflektionsspørgsmål

Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Junior
Trop
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her