Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Krydret kyllingesuppe med perlebyg

En spændende fyldig kyllingesuppe med perlebyg, abrikoser, frisk korriander og hvidløgsyoghurt.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang. 

  2. Skær hver kylling ud i 8 stykker. Gnid kyllingestykkerne ind i salt og sukker. Kom stykkerne i en stor gryde og læg låg på. Lad dem trække mindst en time et køligt sted. 

  3. Hæld vand i gryden og bring det i kog. Kog kyllingerne møre ca. 45 min. Skum af og til urenheder på suppens overflade af med en grydeske. 

  4. Bland hvidløgs-yoghurt. Pil og knus hvidløg. Rør det sammen med cremefraiche og yoghurt og citronsaft og smag til med salt, peber og lidt sukker. Dæk dressingen til og stil den køligt. 

  5. Hæld suppen op i en mindre gryde og hæld perlebyg i. Kog indtil de er møre ca. 45 min. 

  6. Gør fyldet til suppen klar, mens perlebyggen koger. Tag kyllingestykkerne op og pil kødet fra benene. Smid skind og ben ud. 

  7. Skyl tomater og peberfrugt. Skræl kartoflerne. Skær det hele ud i stykker på ca. 1x1 cm.Skær tørrede abrikoser ud så småt som muligt. Pil og hak løg og hvidløg. 

  8. Varm olie i en gryde og kom løg i. Svits sammen med spidskommen og korianderfrø nogle minutter. Hæld æbleeddiken i. Kom derefter abrikoser, peberfrugter og tomater i gryden. Hæld suppen i. Kog det hele ca. 10 min. 

  9. Skyl og hak chilien fint og kog det med kartoflerne i suppen 15 min. så kartoflerne er møre, men ikke kogt ud. 

  10. Kom kylling stykkerne og perlebyggen i lige før retten er færdig. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. 

  11. Skyl koriander, lad dem dryppe af og drys dem over suppen lige før den spises.

Materialer

Til 4 personer

Suppe:
1 stk kylling
1 l vand
1 tsk groft salt
1 tsk sukker
75 g perlebyg
5 dl suppe fra kyllingen
3 stk tomater
1 stk bagekartoffel
1 stk peberfrugt
50 g tørrede abrikoser
2 stk løg
3 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
0,5 tsk støddt tørret korianderfrø
2 spsk æbleeddike
1 stk friske røde chilier
1 bundt frisk koriander
1 tsk salt
1 knsp peber
1 tsk sukker

Tilbehør:
1 dl drænet yoghurt
2 spsk cremefraiche
2 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
1 tsk salt
1 knsp peber
1 tsk sukker

Reflektionsspørgsmål

Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?

Hvilken rolle havde patruljens PL og PA under aktiviteten?

Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?

Alle spejdere er forskellige. Tal om hvad I hver især er gode til og tænk over om I udnyttede denne viden under aktiviteten

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her