Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Medlemsservice
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Krabbesuppe

Foto Gettyimages
Fang dine egne krabber og lav en lækker krabbesuppe
Vejledning

Sådan gør du:

  • Skær krabberne igennem på langs med en tung kniv og gem eventuel væske der løber fra til suppen.
  • Varm fedtstoffet op og svits krabber og grøntsager ca. 10 minutter.
  • Tilsæt vand så det dækker, samt krydderurter og peberkorn. Lad det koge i cirka 30 minutter.
  • Fjern skummet, når den har kogt.
  • Si suppen og pres godt på krabberne, så du får al smagen ud af dem.
  • Tilsæt kartofler og lad det koge ca. 10 minutter. Hvis du vil have en mere fyldig suppe, kan du tilsætte fløde eller kokosmælk og koge suppen op.
  • Smag til med krydderier, krydderurter og evt. cider.
Materialer

Det skal du bruge:

  • 1 kg strandkrabber
  • 2 spsk. olie/smør
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 300 g. grøntsager, f.eks. løg, gulerødder og selleri
  • friske krydderurter (gerne timian og røllike)
  • 10 peberkorn
  • 1½ l. vand
  • 300 g. kartofler skåret i tern
  • 1-2 dl. piskefløde eller kokosmælk
  • ½ tsk. paprika, salt & peber
  • Evt. cider og friske urter
Reflektionsspørgsmål

Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

Hvordan har aktiviteten udfordret dig?

Information

Type
Madlavning
Natur og friluftsliv
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her