Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Klatkager med kardemommesukker

Morgenmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til sommermånederne.
Vejledning

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være intense gløder til denne opskrift. Hold bålet ved lige. 

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.


Fremgangsmåde

På snittebordet

  • Skyl/vask grøntsagerne fri for jord. 
  • Riv jordskokker og gulerødder på den fine side af rivejernet og vrid dem fri for væske mellem hænderne eller i et viskestykke. 
  • Læg de revne grøntsager i en skål. 
  • Tilsæt havregryn, mel og æg, og rør det hele grundigt sammen med en ske. 
  • Lav kardemommesukker ved at blande sukker og stødt kardemomme i en lille skål.

På bålet

  • Tjek at bålet brænder godt. 
  • Varm olien op på panden. 
  • Læg en klat rodfrugtdej med en spiseske på panden, og steg klatkagerne til de er gyldne på begge sider. 
  • Husk at vende dem ofte, så de ikke brænder på.

Nyd jeres klatkager med et drys kardemommesukker. Velbekomme.

Materialer

Råvarer
200 g jordskokker

500 g gulerødder 

2 dl havregryn 

2 dl mel 

8 æg 

½ tsk salt 

2 tsk sukker 

Olie til stegning 

Til kardemommesukker: 8 spsk sukker og 1½ tsk stødt kardemomme


Grej
2-3 pander eller 1 stor flad wok 

Røreske 

Paletkniv 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Skrællere 

Rivejern 

Dørslag/si 

Piskeris 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Skurebørste og balje til vask af grøntsager 

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker

pvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her