Klatkager med kardemommesukker

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være intense gløder til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
- Skyl/vask grøntsagerne fri for jord.
- Riv jordskokker og gulerødder på den fine side af rivejernet og vrid dem fri for væske mellem hænderne eller i et viskestykke.
- Læg de revne grøntsager i en skål.
- Tilsæt havregryn, mel og æg, og rør det hele grundigt sammen med en ske.
- Lav kardemommesukker ved at blande sukker og stødt kardemomme i en lille skål.
På bålet
- Tjek at bålet brænder godt.
- Varm olien op på panden.
- Læg en klat rodfrugtdej med en spiseske på panden, og steg klatkagerne til de er gyldne på begge sider.
- Husk at vende dem ofte, så de ikke brænder på.
Nyd jeres klatkager med et drys kardemommesukker. Velbekomme.
Råvarer
200 g jordskokker
500 g gulerødder
2 dl havregryn
2 dl mel
8 æg
½ tsk salt
2 tsk sukker
Olie til stegning
Til kardemommesukker: 8 spsk sukker og 1½ tsk stødt kardemomme
Grej
2-3 pander eller 1 stor flad wok
Røreske
Paletkniv
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Skrællere
Rivejern
Dørslag/si
Piskeris
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Skurebørste og balje til vask af grøntsager
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
pvaskemiddel