Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Kanelsneglesnobrød

Snobrød over bål og kanelsnegle
Snobrød kan også laves som dessert! Se her, hvordan du kan pimpe dit snobrød og lave et snobrød i kanelsneglsstil.

Snobrød er en klassiker, når det kommer til mad over bål.
Vejledning

DEL 1: LAV GRUNDDEJEN
Denne dej er udgangspunkt for at lave både klassisk og pimpet snobrød.

Ingredienser til grunddejen:

Ingredienser: (til ca. 6 stk. snobrød)
• 25 g smør
• ¼ liter mælk
• 25 g gær
• 2 tsk. Sukker
• 1/2 tsk. Salt
• 400 g hvedemel

Sådan laves GRUNDDEJEN:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Ælt dejen godt igennem. Dæk skålen med fx et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

 

DEL 2: LAV FYLD
Nu er du klar til at pimpe dit snobrød KANELSNEGLS-STYLE:

Ingredienser til kanelsneglsfyld:

• 100 g smør
• 100 g brun farin
• 2 tsk. Kanel

Glasur (valgfrit):
• 100 g flormelis
• 1 spsk. vand

SÅDAN PIMPES SNOBRØDET:

Del din grunddej i 6 stykker, og rul hvert stykke ud til et tyndt rektangel på 10x40-ish cm. Lav nu fyldet ved at smelte smørret og røre det sammen med den brune farin og kanelen.

Fyldet smøres nu ud på dejstykkerne, og de rulles sammen til en tynd pølse ligesom med en normal snobrødsdej. Du er nu klar til at vikle det om din pind og bage det som et normalt snobrød.

Snobrødet bages over gløder i ca. 20-30 minutter. Slå evt. på det for at høre, om brødet lyder hult - så er det nemlig ved at være færdigt.

Når snobrødet er færdigbagt, kan du evt. fylde det med syltetøj, eller du kan lave en glasur af flormelis og vand, som kan hældes enten i eller ud over snobrødet.

VELBEKOMME!

Acceptér venligst marketing-cookies for at se filmen

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her