Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Kanelsnegle i dutch oven

Kanelsnegle i dutch oven
Lav de lækreste kanelsnegle i dutch oven
Vejledning

Få tændt op i et seriøst bål. I skal bruge et rigtig godt glødebål. Husk hele tiden at lægge brænde på, da I hele tiden skal bruge masser af gløder.

Dej: Lun mælken til den er lunken i en gryde over bålet. Hæld mælken i en stor skål og smuldrer gæren heri. Mælken må ikke være varmere end lunken, dvs. den skal være ca. samme temperatur som din lillefinger. Hæld resten af ingredienserne i dejen og ælt den sammen. Ælt dejen godt igennem.

Fyld: Rør fyldet sammen i en skål.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir oven på spækbrættet. Dejen skal ca. måle 25x50 cm.

Smør fyldet ud på dejen.

Rul dejen sammen på den lange led til en roulade. Skær dejen i ca. 20 skriver.

Stil sneglene et lunt sted i ca. 20 min eller til de er hævet en tredjedel op.

Sæt jeres Dutch Oven ind i gløderne for at varme den op. Put gløder oven på ovnens låg. Lad ovnen stå og blive varm ca. 10 min.

Sæt ca. 6 snegle på et stykke bagepapir. Tag Dutch Oven ud af bålet og læg sneglene på bagepapiret ned i ownen.

Sæt ovnen tilbage i bålet, put låg på og put gløder på låget. Kig til sneglene efter 5-10 min. Når de er flotte og gyldne er de færdige og I kan sætte et nyt hold snegle ind. 

Materialer

Materialer:

·        Dutch Oven eller støbejernsgryde med låg

·        Bålhandsker

·        Lille bålgryde

·        Bagepapir

·        Brænde

·        Tændstikker

·        2 skåle

·        1 grydeske

·        1 almindelig ske

·        1 spækbræt

·        1 brødkniv

·        1 smørekniv

·        Kagerulle eller fx en stor nalgenedunk til at rulle dejen ud med

Ingredienser:

Dej:

·        1 ½ dl mælk

·        ½ dl olie

·        25 g gær

·        ¼ tsk salt

·        1 spsk sukker

·        5 dl hvedemel

Fyld:

·        100 g smør

·        1 dl sukker

·        1 spsk kanel

Reflektionsspørgsmål

Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt, spirituelt

Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Galleri
  • Kanelsnegle i dutch oven
Kanelsnegle i dutch oven

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her