Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Hvor kommer maden fra?

Pige med fisk
Foto MBL
Undersøg råvarerne helt fra bunden, og bliv klogere på hvor maden kommer fra og hvordan den tilberedes.
Vejledning

Følg råvaren fra bunden - undersøg hvor maden kommer fra. Der er mange muligheder og I kan vælge den eller dem, der passer til jeres omgivelser og tidsramme. Foreksempel:

  1. Fange fisk i havn eller køb dem ved fiskekutter - og tilbered dem bagefter
  2. Køb hele fisk hos fiskehandleren og undersøg, hvordan fiskene ser ud indeni
  3. Plukke og tilberede en høne, and, fasan
  4. Besøge en bondegård og se en malkning
  5. Mal korn til mel og bag af det
  6. Grave kartofler op og koge dem
  7. Samle nedfaldsæbler i haver og lav most af dem i mostpresser
  8. Find råvarer i naturen f.eks. vilde champignon eller krydderurter
Materialer

Madvarer, så tæt på 'kilden' som muligt

Reflektionsspørgsmål

Hvis du var på samme alder som spejderne, hvad ville du så have fået ud af aktiviteten?

I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med aktiviteten?

Hvad har du lært af denne aktivitet?

Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Information

Type
Madlavning
Sundhed
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
30-60 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her