Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Helstegt ørred med fennikel

Ørred med fennikel
En hel fisk dampet over grøntsager det gør man ofte i en ovn. Prøv det i en gryde på bål og spis pasta med pesto til.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Skyl løg, tomater, fennikel og citron.

  3. Pil skrællen af løg og skær dem i ringe og over i en gryde.

  4. Skær tomaterne i store tern og put i gryden.

  5. Skær top af fennikel og evt. lidt af bunden, hvis den er brun. Skær fennikel over på langs og derefter i 1/2 cm tykke skiver. Hældes bagefter i gryden.

  6. Skær citronen, med skræl, i små stykker og bland det i gryden. Tilsæt olie, salt og peber og fordel jævnt.

  7. Rens fisken for indvolde. Skyl den og tør den med køkkenrulle. Skær nogle dybe snit i ryggen på fisken, 5-6 cm imellem hvert snit. Gnid fisken med groft salt. Læg fisken oven på grøntsagerne i gryden, og dæk til med låg.

  8. Sæt gryden over ilden og bag til grøntsager og fisken er mør, 35-50 min. Se til fisken undervejs og tilsæt lidt vand hvis det begynder at brænde på i bunden. Stegetiden varierer efter fiskens størrelse og varmen i gløderne.

  9. Fisken er mør når rygfinnerne let kan trækkes ud og kødet er fast og mat i farven.

  10. Kog pasta når fisken er ved at være mør. Hæld vand i  en gryde, læg låg på og bring det i kog. Tilsæt salt. Kom spagettien i og rør rundt i gryden af og til. Kog uden låg.

  11. Kog pastaen “al dente”: dvs. den skal gøre lidt modstand når man bider i den. Kogetiden varierer fra 5-14 min., se kogetiden på posen. Tag en op og smag om de er færdige. Hæld omgående vandet fra. Læg låg på og hold godt fast i gryden, brug arbejdshandsker så du ikke brænder dig. Kom straks lidt smør eller olivenolie i spagettien, så klistrer den ikke så let sammen og får en fin smag.

  12. Kom straks pestoen i pastaen, eller lad hver enkelt selv tage pesto når I skal spise.

Tips:

Fisk som makrel, laks, torsk og sej kan tilberedes på samme måde.Stegetiden varierer efter fiskens størrelse.Løg kan erstattes af porre og fennikel af knoldselleri, pastinak eller persillerod.Hele opskriften kan tilberedes i en bradepande i ovn ved 150o C.

Materialer

TIl 4 personer

Helstegt ørred:
1 stk løg
4 stk tomater
1 stk fennikel
0,5 stk økologisk citron
2 tsk olie
1 kg frisk ørred
1,5 spsk groft salt
1 knsp stødt peber

Pasta:
400 g pasta
2 l vand
2 tsk groft salt
75 g basilkum pesto

Reflektionsspørgsmål

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt

Hvordan har aktiviteten udfordret dig?

Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her