Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Grøntsager og kylling med mandler, abrikoser og couscous

I Marokko bruges der mange tørrede frugter og nødder i maden.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Skyl løg, peberfrugter og citron. Pil og hak løg. Pil skrællen af hvidløgsfeddene og hak dem fint. Skær peberfrugterne over fra top til bund. Fjern stilken og frøene i peberfrugten. Skær peberfrugterne i stykker på ca. 4x4 cm.

  3. Skær citron over og pres saften ud.

  4. Kom kyllingestykkerne i en gryde, tilsæt olie, og brun dem godt i ca. 5 min på begge sider.

  5. Kom løg, hvidløg og peberfrugt i gryden. Rør rundt med en grydeske, og lad det stege i ca. 5 min.

  6. Kom citronsaft, vand, sambal oelek, gurkemeje, groft salt, stødt peber, abrikoser og mandler i. Rør rundt, læg låg på og lad retten småkoge i ca. 45 min.

  7. Sæt en gryde over med vand og læg låg på. Når vandet koger kommes salt og couscous i. Sæt gryden over ilden så det lige holdes i kog i 5 min. Tag dem fra varmen og rør olie i med en gaffel. Stil evt. gryden i en høkasse.

  8. Skyl persillen. Ryst vandet af. Pil stilkene fra og hak persillen.

  9. Prik med spidsen af en kniv i et kyllingelår. Kødet er gennemstegt når saften, der pibler op er klar og ikke rød.

  10. Smag retten til med

Materialer

Til 4 personer

Grøntsager og kylling:
2 stk løg
2 fed hvidløg
2-3 stk peberfrugter, blandede lange tyrkiske
1 stk citroner
1 spsk olie
1 stk kyllling skåret i kvarte - eller
4 stk kyllingeoverlår
2 dl vand
1-2 tsk sambal oelek, eller anden chili pasta
0,5 tsk gurkemeje
1 tsk groft salt
0,25 tsk stødt peber
100 g tørrede abrikoser
50 g smuttede hele mandler
1 lille bundt bredbladet persille

Couscous:
4 dl vand
0,5 tsk groft salt
4 dl couscous
2 spsk olivenolie

Reflektionsspørgsmål

Hvilken rolle havde patruljens PL og PA under aktiviteten?

Hvad har du lært om spejderne?

Tog patruljen ansvar for aktiviteten? Både før (forberedelse), under (afvikling) og efter (oprydning)?

Alle spejdere er forskellige. Tal om hvad I hver især er gode til og tænk over om I udnyttede denne viden under aktiviteten

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her