Grøntsagspasta à la carbonara

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
- Skyl/vask grøntsagerne fri for jord.
- Skær bunden af champignonerne og smid bundene væk. Skær champignonerne i kvarte. Kom dem i en skål.
- Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Kom dem i en skål.
- Skær kål og squash i mundrette stykker. Kom dem i en skål sammen med citronsaft, citronskal, salt og peber.
- Mål pasta op og kom det i en skål.
- Bland revet ost, æggeblommer, fløde, salt og peber i en skål
På bålet
- Tjek at bålet brænder godt og har flammer.
- Sæt den store gryde over med vand og salt. Vandet skal smage af havvand.
- Kog pastaen som anvist på pakken. Rør ofte i vandet, så pastaen ikke klæber sammen. Når pastaen er færdig, hældes vandet fra og gryden tages af bålet. Læg derefter låg på.
Grønsagsstegning og ostesovs
- Tag den anden gryde og steg champignonerne i olie og lad dem få farve.
- Tilsæt hvidløg og løg til champignonerne.
- Tilsæt kål, squash, citron, salt og peber til svampeblandingen og steg det et par minutter.
- Tag gryden af bålet og læg låg på.
- Når pasta er kogt og grøntsagerne stegt, sættes pastagryden på bålet igen. Vend grøntsager grundigt sammen med pastaen og vend derefter forsigtigt ostecremen heri.
Præsenter maden, drys retten med revet ost og spis straks. Velbekomme
Råvarer
400 g champignon
6 fed hvidløg
6 løg
1½ dl olivenolie
400 g sommerspidskål
2 squash
Saft og skal fra 1 citron
1250 g pasta
250 g revet parmesanost
10 æggeblommer
4 dl fløde
1 tsk peber
Salt
Topping: Ca. 150 g revet parmesanost
Grej
1 gryde m. låg (ca. 15 liter)
1 gryde m. låg (ca. 8 liter)
Røreske
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Dørslag/si
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Skurebørste og balje til vask af grøntsager
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel