Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Grøntsagspasta à la carbonara

Aftensmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til sommermånederne.
Vejledning

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige. 

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

  • Skyl/vask grøntsagerne fri for jord. 
  • Skær bunden af champignonerne og smid bundene væk. Skær champignonerne i kvarte. Kom dem i en skål. 
  • Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Kom dem i en skål. 
  • Skær kål og squash i mundrette stykker. Kom dem i en skål sammen med citronsaft, citronskal, salt og peber. 
  • Mål pasta op og kom det i en skål. 
  • Bland revet ost, æggeblommer, fløde, salt og peber i en skål

På bålet

  • Tjek at bålet brænder godt og har flammer. 
  • Sæt den store gryde over med vand og salt. Vandet skal smage af havvand. 
  • Kog pastaen som anvist på pakken. Rør ofte i vandet, så pastaen ikke klæber sammen. Når pastaen er færdig, hældes vandet fra og gryden tages af bålet. Læg derefter låg på. 

Grønsagsstegning og ostesovs 

  • Tag den anden gryde og steg champignonerne i olie og lad dem få farve. 
  • Tilsæt hvidløg og løg til champignonerne. 
  • Tilsæt kål, squash, citron, salt og peber til svampeblandingen og steg det et par minutter. 
  • Tag gryden af bålet og læg låg på. 
  • Når pasta er kogt og grøntsagerne stegt, sættes pastagryden på bålet igen. Vend grøntsager grundigt sammen med pastaen og vend derefter forsigtigt ostecremen heri. 

Præsenter maden, drys retten med revet ost og spis straks. Velbekomme

Materialer

Råvarer
400 g champignon 

6 fed hvidløg 

6 løg 

1½ dl olivenolie 

400 g sommerspidskål 

2 squash 

Saft og skal fra 1 citron 

1250 g pasta 

250 g revet parmesanost 

10 æggeblommer 

4 dl fløde 

1 tsk peber 

Salt 

Topping: Ca. 150 g revet parmesanost
 

Grej
1 gryde m. låg (ca. 15 liter) 

1 gryde m. låg (ca. 8 liter) 

Røreske 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Dørslag/si 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Skurebørste og balje til vask af grøntsager

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her