Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Grillet ørred med ratatouille

Foto Gettyimages
Frankrig er kendt for at være de førende inden for finere madlavning. Denne ørred er ikke nogen undtagelse.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang. 

  2. Skyl rødløg og hvidløg og pil skrællen af. Skær dem i små tern.Skyl de andre grøntsager og krydderurterne. Skær alle grøntsagerne i stykker på 3x3 cm. Ryst vandet af krydderurterne og hak dem groft. 

  3. Kom olie i en gryde. Kom løgene i, steg dem, til de er klare. Tilsæt hvidløg og krydderurter, lad det simre i nogle minutter.
     
  4. Kom resten af grøntsagerne i. Krydr med salt og peber. Lad retten småkoge under låg i ca. 30. min. Rør jævnligt. Hvis ratatouillen er for våd: fjern låget, og lad noget af væden dampe væk. 

  5. Smag ratatouillen til med groft salt, stødt peber og eddike. Ratatouillen kan holdes varm i en høkasse.Mens ratatouille småkoger grilles fisken. Vask hænder. Skær ørred filetten ud i portionsstykker på et rent skærebræt. 

  6. Lad grillristen varme igennem over glødebålet. Smør fiskestykkerne med lidt olie og gril dem på risten først med skindsiden nedad i 8-10 min. Krydr med salt og peber. Vend fiskestykkerne med en paletkniv og gril dem 3-4 min på den anden side. Fisken er mør når den er varm og fast i midten, mærk med en finger. Fiskekødets farve bliver mat.
Materialer

Til 10 personer

Fisk:
1,5 kg ørredfilet med skind
2-3 tsk groft salt
0,5 tsk stødt peber
1 spsk olie til pensling
1 stk citron

Ratatouille:
5 fed hvidløg
5 stk squash
2 stk auberginer
10 stk tomater
1 stort bundt krydderurter
1 dl olivenolie
1-2 spsk groft salt
0,5 tsk stødt peber
0,5 dl eddike

Tilbehør:
1,5 kg groft brød

Reflektionsspørgsmål

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

Hvad har du lært om spejderne?

Hvordan har aktiviteten udfordret dig?

Hvad har du gjort for at det blev en god aktivitet for de andre?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her