Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Grillede majs med urterasp

Tilbehørsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til sommermånederne.
Vejledning

Opstart 
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som skal blive til gløder. 

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

  • Læg majsene med blade på i blød i koldt vand i 20 min. 

Urterasp 

  • Riv osten fint. 
  • Skyl persillen, og pres så meget vand ud som muligt. Persillen hakkes fint. 
  • Riv citronskal fint. 
  • Bland persille med revet ost, rasp, citronskal, paprika, salt og peber. Kom det hele i en skål. 
  • Cremefraiche kommes evt. i en skål. 

På bålet

  • Rist urteraspen gyldent på en tør pande. 
  • Gril majs med blade på i ca. 15 min. Vend dem jævnligt, så de ikke brænder på. 

Befri majsene for blade og “hår” og smør dem med creme fraiche og drys urteraspen over. Velbekomme.

Materialer

Råvarer
10 hele majskolber (med blade) 

1½ dl creme fraiche 18 % 

1½ dl rasp 

150 g parmesanost 

1 bundt kruspersille 

Skal fra 1 citron 

1 tsk paprika 

1 tsk salt 

¼ tsk peber

Grej
1 grillrist 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Rivejern 

Dørslag/si 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Skurebørste og balje til vask af grøntsager 

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykke

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
30-60 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her