Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Græskarsuppe

Aftensmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til vintermånederne.
Vejledning

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk at det skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige. 

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

  • Vask græskarret og fjern kernerne. Skræl og skær græskarret i små tern på 1x1 cm. 
  • Pil løgene og skær dem i små stykker. 
  • Skyl og skær gulerødder og kartofler i mindre stykker. 
  • Skyl chilien, flæk den og fjern kernerne og hak den i små stykker. Husk at vaske hænder bagefter! 
  • Skyl krydderurterne og fjern kviste og hak dem groft. 
  • Skyl linserne i koldt vand. 

Topping 

  • Befri chili for de små kerner og hak dem fint. Kom dem i en skål. 
  • Kom creme fraiche i en skål.

På bålet

  • Tjek at bålet har gode flammer, der har godt fat. 
  • Kom olien i en stor gryde og steg løg, chili og krydderurter i et par minutter. 
  • Kom græskar, gulerødder og kartofler i gryden og steg i 4-5 minutter. Rør grundigt i gryden, så det ikke brænder på. 
  • Tilsæt vand og røde linser sammen med grøntsagsbouillon og rør rundt. Vandet skal dække grøntsagerne helt og vandoverfladen skal være ca. 1 cm over grøntsagerne. 
  • Kom et låg på og kog suppen til grøntsagerne er møre. Det tager ca. 15-25 minutter. 

Topping 

  • Rist græskarkernerne på en tør pande. 
  • Smag suppen til med salt og peber og evt. mere chili. 
  • Server suppen med creme fraiche, ristede græskarkerner og hakkede chilier til dem, der har lyst til det.

Præsenter retten, før I spiser. Velbekomme.

Materialer

Råvarer
2 hokkaido-græskar eller 2 butternut-squash (2 kg) 

4 løg (400 g) 

8 gulerødder (800 g) 

10 mellemstore kartofler (1 kg) 

1 frisk chili eller 

1 spsk tørret chili 

1 bundt friske krydderurter (f.eks. timian, salvie, oregano) 

4 spsk madolie til stegning 

2 dl røde linser 

4 grøntsags-bouillonterninger 

1½ l vand 

Salt og peber 

Topping: 3 dl græskarkerner, 4 dl cremefraiche og 3-5 friske chili
 

Grej
1 stor gryde m. låg (ca. 15 liter) 

1 pande 

Røreske 

Suppeøse 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Dørslag/si 

Piskeris 

Skeer til smag og afmåling 

Decilitermål 

Skurebørste og balje til vask af grønsager

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker 

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her