Græskarsuppe

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk at det skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
- Vask græskarret og fjern kernerne. Skræl og skær græskarret i små tern på 1x1 cm.
- Pil løgene og skær dem i små stykker.
- Skyl og skær gulerødder og kartofler i mindre stykker.
- Skyl chilien, flæk den og fjern kernerne og hak den i små stykker. Husk at vaske hænder bagefter!
- Skyl krydderurterne og fjern kviste og hak dem groft.
- Skyl linserne i koldt vand.
Topping
- Befri chili for de små kerner og hak dem fint. Kom dem i en skål.
- Kom creme fraiche i en skål.
På bålet
- Tjek at bålet har gode flammer, der har godt fat.
- Kom olien i en stor gryde og steg løg, chili og krydderurter i et par minutter.
- Kom græskar, gulerødder og kartofler i gryden og steg i 4-5 minutter. Rør grundigt i gryden, så det ikke brænder på.
- Tilsæt vand og røde linser sammen med grøntsagsbouillon og rør rundt. Vandet skal dække grøntsagerne helt og vandoverfladen skal være ca. 1 cm over grøntsagerne.
- Kom et låg på og kog suppen til grøntsagerne er møre. Det tager ca. 15-25 minutter.
Topping
- Rist græskarkernerne på en tør pande.
- Smag suppen til med salt og peber og evt. mere chili.
- Server suppen med creme fraiche, ristede græskarkerner og hakkede chilier til dem, der har lyst til det.
Præsenter retten, før I spiser. Velbekomme.
Råvarer
2 hokkaido-græskar eller 2 butternut-squash (2 kg)
4 løg (400 g)
8 gulerødder (800 g)
10 mellemstore kartofler (1 kg)
1 frisk chili eller
1 spsk tørret chili
1 bundt friske krydderurter (f.eks. timian, salvie, oregano)
4 spsk madolie til stegning
2 dl røde linser
4 grøntsags-bouillonterninger
1½ l vand
Salt og peber
Topping: 3 dl græskarkerner, 4 dl cremefraiche og 3-5 friske chili
Grej
1 stor gryde m. låg (ca. 15 liter)
1 pande
Røreske
Suppeøse
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Dørslag/si
Piskeris
Skeer til smag og afmåling
Decilitermål
Skurebørste og balje til vask af grønsager
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel