Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Fufu

Fufu
Foto Gettyimages
Fufu er Ghanas nationalret. Er den lavet rigtigt, kan den kun spises med fingrene. Typisk bruger man yams, en rodfrugt, der vokser i Ghana.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Skær kødet i små stykker. Kom salt i vandet og kog kød og ben i 20-30 minutter.

  3. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i tern.

  4. Kog kartoflerne 20 minutter i en gryde uden salt i vandet.

  5. Hak løg, chili og ingefær i meget små stykker.

  6. Kom olien i en gryde og steg grøntsagerne til de er gyldne.

  7. Kom salt og tomatpure i.

  8. Hæld vandet fra kødet og kom kødet ned i gryden med olien.

  9. Lad det småkoge til fufuen er færdig

  10. Del kartoflerne i en portion til hver. Mos og tilsæt kartoffelmel til blandingen er meget stiv.

  11. Ælt med fingrene ekker stød det med en stamper lavet af en tyk gren. Form boller på størrelse med tennisbolde. Brug koldt vand på hænderne til at forme bollerne. Bollerne skal være blanke

  12. Bollerne serveres i en tallerken eller skål med kødsovs omkring.

Materialer

1,5 kg kartofler
200 g kartoffelmel
0,5 kg kød med ben, gerne ged, får eller lam
0,5 dl tomatpure
8 stk tomater
2 stk løg
1 dl olie
30 g frisk ingefær
1 tsk salt

Reflektionsspørgsmål

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

Hvilke punkter i spejderloven passer til aktiviteten?

Hvad fungerede godt?

Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her