Forårssalat med couscous og frisk persille

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
- Skyl/vask grøntsagerne og krydderurter fri for jord. Stil det i et dørslag/en si.
- Kom couscous i en skål.
- Hak nu rødløg og forårsløg fint. Læg det i en stor skål.
- Skær agurker, tomater og peberfrugt i små mundrette stykker og kom det i samme skål.
- Skær persillebladene fri fra stilken og hak den fint. Kom det i skålen.
- Pres saft ud af citronen og stil i en kop.
- Hæld mandlerne i en skål.
På bålet
- Kog vand og bouillonterninger i en gryde over bålet. Rør rundt til bouillonen opløses. Så snart bouillonen koger, hældes det i skålen med couscous.
- Læg en tallerken over skålen som et låg. Lad det trække i 5-10 min. Når couscoussen har trukket al vandet, er det klart.
- Imens couscoussen trækker, kommes mandlerne på en varm og tør pande. Rist til de tager lidt farve og dufter godt.
- Hold godt øje med, at de ikke brænder på.
- Tag nu panden af bålet og hæld mandlerne på et skærebræt.
- Hak mandlerne groft.
- Vend couscous med olivenolie, citronsaft, salt og peber.
- Lad den køle af i skålen. Bland nu alle grøntsagerne sammen med den afkølede couscous.
- Smag salaten til med citron, salt og peber. Anret salaten med lækre ristede mandler på toppen.
Præsenter sæsonsalaten. Velbekomme.
Råvarer
5 dl couscous (375 g)
5 dl vand
2 grøntsags-bouillonterninger
1 citron (ca. 5 spsk saft)
10 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 tsk peber
2 rødløg
2 forårsløg
2 agurker
5 tomater (425 g)
2 røde peberfrugter
2½ bundt frisk persille
Topping
2½ dl mandler (150 g)
Grej
1 gryde m. låg (ca. 8 liter)
1 pande
Røreskeer
Paletkniv
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Dørslag/si
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Skurebørste og balje til vask af grøntsager
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel