Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Fladbrød med brændenælder og skvalderkål

Foto Mads Danquah
Find skvalderkål og brændenælder eller andre spiselige planter og brug dem i pandebrød.
Vejledning
  1. Kog en smule vand og hæld det over brændenælderne. På den måde kan de ikke længere brænde.
  2. Skyld skvalderkål i vand.
  3. Kom vand, skyr og gær i en skål. Rør rundt til gæren er opløst.
  4. Tilsæt alle ingredienser på nær melet. Rør rundt. Tilsæt herefter melet lidt af gangen.
  5. Når dejen er rørt godt sammen i skålen, vendes den ud på et meldrysset bord, og dejen æltes til den ikke længere hænger fast i bordet.
  6. Lad pandebrøddejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 60 minutter.
  7. Når dejen er hævet færdig, deles den ud i mindre portioner, der passer med et brød.
  8. Lav små brød af 1-1,5 cm tykkelse.
  9. Varm en pande op.
  10. Smør brødene med olivenolie på den ene side.
  11. Vend den smurte side ned på panden, og steg brødene i et par minutter til de er gyldne.
  12. Smør den anden side af brødet med olie og vend brødet.
  13. Lad brødet stege færdigt og server gerne lune.
Materialer

8 stk.
Det skal du bruge:

  • 100g lunkent vand
  • 100g skyr eller andet surmælksprodukt
  • 20g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 8g salt
  • 1 håndfuld brændenælder
  • 1 håndfuld skvadderkål
  • 100g groft mel, fx rugmel eller grahamsmel
  • ca. 250-300g hvedemel
Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

Hvad har du lært af denne aktivitet?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her