Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Fisk tilberedt i avispapir

Foto Gettyimages
Lær hvordan man tilbereder en lækker fisk på bål - i avispapir!
Vejledning

Start med at rense fisken.

Den rensede fisk rulles sammen om løg og krydderier. Krydderierne må gerne være friske krydderurter. Tilføj en lille klat margarine.

Det hele pakkes ind i pergamentpapir (smørrebrødspapir).

Så rulles den første pakke ind i en våd avis, og hele pakken lægges ind i et glødebål. Her skal den ligge i 15-20 minutter, alt efter hvor stor fisken er.

Man skal passe på at avispapirert ikke bryder i brand. Hvis det begynder at brænde skal man forsigtigt hælde lidt vand på så kun ilden i papirert slukkes.

Lad gerne. alle i patruljen rense og tilberede hver sin fisk.

Materialer

Et godt glødebål

Fisk

Pergamentpapir

Avispapir

Rensegrej

Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af madlavning?

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten? Kan spejderne klare det selv, eller skal de bruge hjælp?

Tog patruljen ansvar for madlavningen? Både før (forberedelse), under (afvikling) og efter (oprydning)

Har patruljen overvejet hygiejne forhold?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
30-60 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her