Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Fisk tilberedt i avispapir

Foto Gettyimages
Lær hvordan man tilbereder en lækker fisk på bål - i avispapir!
Vejledning

Start med at rense fisken.

Den rensede fisk rulles sammen om løg og krydderier. Krydderierne må gerne være friske krydderurter. Tilføj en lille klat margarine.

Det hele pakkes ind i pergamentpapir (smørrebrødspapir).

Så rulles den første pakke ind i en våd avis, og hele pakken lægges ind i et glødebål. Her skal den ligge i 15-20 minutter, alt efter hvor stor fisken er.

Man skal passe på at avispapirert ikke bryder i brand. Hvis det begynder at brænde skal man forsigtigt hælde lidt vand på så kun ilden i papirert slukkes.

Lad gerne. alle i patruljen rense og tilberede hver sin fisk.

Materialer

Et godt glødebål

Fisk

Pergamentpapir

Avispapir

Rensegrej

Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af madlavning?

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten? Kan spejderne klare det selv, eller skal de bruge hjælp?

Tog patruljen ansvar for madlavningen? Både før (forberedelse), under (afvikling) og efter (oprydning)

Har patruljen overvejet hygiejne forhold?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
30-60 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her