Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Fasaner – ænder

Fasaner – ænder
Spejderne lærer om fasaner og ænder, hvordan deres krop fungerer, og hvordan man kan lave mad af dem. Aktiviteten er en del af Høstmærket.
Vejledning

Spejderne deles i hold a ca. fire. Det er en forælder/leder, der skærer i fasanen.

Fasanen studeres ved, at spejderne kigger efter ører, næb, øjne, luftrør samt kråse, hvor man kan se, hvad fasanen netop har spist.

Prøv at stikke et sugerør i luftrøret og pust – så kan I se lungerne bevæge sig.

Når I har skåret en fod af, så prøv at hive i en af senerne, så I kan se hvordan foden bevæger sig.

Til sidst skæres brystkødet fra til at spise.

Tilbered en gryderet med bacon, fasan småstykker, salt, peber og fløde.

Spises med et stykke brød.

Materialer
  • Fasaner og ænder med fjer og indmad – fås hos en jæger
  • Skarp kniv

Ingredienser til gryderet:

  • Bacon
  • Ribsgele
  • Piskefløde
  • Salt & peber
  • Gryde
  • Brød (se opskrift under bålaktiviteter)
Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med den?

Hvad har du lært af denne aktivitet?

Acceptér venligst marketing-cookies for at se filmen

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her