Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Danmarks bedste ægge-kok

Foto Morten Voltelen
Spejderne skal gøre deres bedste for at kokkerere et gourmet-spejlæg!
Vejledning

Start gerne mødet med lidt skuespil. Påfør jer kokkehuer og sæt stemningen hos jeres spejdere, så de ved at I går op i aktiviteten.

MØDETS PROGRAM:

1)      OPSTART

Start gerne mødet med lidt skuespil. Påfør jer kokkehuer og sæt stemningen hos jeres spejdere, så de ved at I går op i aktiviteten.Varighed 10 min.

2)      LAV BÅL:

Minispejderne skal lave bål, og serverer et spejlæg for lederne. 

Starter med kort bål instruktion 5 min - se f.eks. denne video

For spejderne gælder det om at få flest point i løbet af mødet.

Point system:

100 for bål, minus 5 pr. tændstik, minus 1 pr minut over tid

40 min. (inkl. Bålinstruktionen)

3)      LAVE SPEJLÆGGET + ANRETTE SPEJLÆGSMAD FOR LEDERNE

Minispejderne har her også adgang til lidt grøntsager og rugbrød, samt service.

Point system:

50 point for spejlæg (Er det rundt? Symmetri? Smag? Hvordan er det præsenteret?)

 Varighed: 20 min.

4)     AFSLUTNING

Giv de bedste ægge-kokke kokkehuer som præmier! 

Snak også gerne med spejderne om, hvordan de mener det er bedst at lave et spejlæg over bål, og hvilke udfordringer der kan være 

Materialer

Stegepander
Tørt brænde
Æg
Servietter
Olie
Pynt: Iceberg salat , gulerødder, rygbrød
Kokkehuer

Reflektionsspørgsmål

Hvilken rolle havde patruljens PL og PA under aktiviteten?

Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?

Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Hvad gjorde du for at hjælpe patruljen godt igennem aktiviteten?

Information

Type
Madlavning
Natur og friluftsliv
Målgruppe
Mini
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her