Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Dampede blåmuslinger

Dampede blåmuslinger
Opskrift på dampede blåmuslinger. Find muslinger ved stranden.
Vejledning

Opskriften er til 4 personer

  • Start med at rense muslingerne.
  • Skræl og skær herefter løg og rodfrugterne.
  • Sæt en stor gryde med låg over ved høj varme. Smelt smørret heri og kom løg og hvidløg i gryden.
  • Når urterne begynder at tage farve tilsættes muslingerne og hvidvinen og låget kommes på.
  • Herefter dampes muslingerne i 5 min. og de resterende ingredienser (minus fløde) tilsættes og der dampes videre i ca. 5 min.
  • Herefter tages muslingerne op og kommes i en serveringsskål.
  • ALLE Muslinger der ikke har åbnet sig kasseres!
  • Herefter tilsættes fløden den resterende lage som koges op og smages til med salt og peber.
  • Lagen hældes over muslingerne og retten er herefter klar til servering.
  • Serveres med lækkert hjemmebagt brød.
Materialer

2,5 kg rensede blåmuslinger

1 spsk. Olie

1/2 zittauerløg finthakket

2 fed pillede hvidløg i skiver

1 porre i tynde strimler

1 mellemstor gulerod i tynde strimler

100 g selleri i tynde strimler

1 dl hvidvin

2 dl piskefløde

5 kviste timian finthakkede

Salt og peber

Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

Hvad har du lært af denne aktivitet?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her