Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Dahl deluxe

Aftensmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til efterårsmånederne.
Vejledning

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som kan have 1 gryde hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være flammer og intense gløder til denne opskrift. Hold bålet ved lige.

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

  • Skyl/vask grøntsagerne fri for jord. 
  • Pil og hak løg og hvidløg fint, og kom det i en skål. Kom de tørre krydderier i skålen med løg. 
  • Skær grøntsagerne i små tern på ca. 1x1 cm. Kom det i en skål. 
  • Kom dåsetomater og vand i en skål. 
  • Skyl linserne og kom dem i en skål.

På bålet

  • Tjek at der er god varme på bålet. 
  • Kom olie i en gryde og steg løg, hvidløg og krydderier i gryden til de er lidt brune. 
  • Tilsæt gulerødder, squash og kartofler. Husk at røre i gryden, så det ikke brænder på. 
  • Tilsæt hakkede tomater og vand. Lad retten koge videre i ca. 10 minutter. Spæd op undervejs med mere væske, hvis retten er ved at koge tør. 
  • Tilsæt linser og læg låg på gryden. Husk at røre af og til, og spæd evt. til med mere vand. 
  • Lad retten koge igennem i ca. 20 min. Retten er færdig, når grøntsagerne er møre, og linserne er bløde. 
  • Smag til med salt og peber. 

Præsenter maden og server i en dyb skål med creme fraiche/yoghurt og frisk koriander til. Velbekomme.

Materialer

Råvarer
3 løg (ca. 300 g) 

3 fed hvidløg 

6 gulerødder (ca. 600 g) 

3 squash (ca. 900 g) 

8 kartofler (ca. 800 g) 

2 spsk frisk ingefær 

1 spsk stødt spidskommen 

1 spsk stødt knuste korianderfrø 

½ spsk chilipulver 

4 spsk olie 

3 dåser hakkede tomater 

4 dl røde linser 

5-10 dl vand 

Salt og peber  

Topping: ½ l creme fraiche eller græsk yoghurt og 1 bundt frisk koriander
 

Grej
1 gryde m. låg (ca. 15 liter) 

Røreske 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Skræller 

Rivejern 

Dørslag/si 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Skurebørste og balje til vask af grøntsager

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker 

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her