Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Chili con carne

Chili con carne i gryde
Foto Gettyimages
Chili con carne med hakket oksekød, hvidløg, Jalapeño, chili, flåede tomater og kidneybønner.
Vejledning

Vask hænder før du går i gang. Skyl løg, chili og peberfrugter.  Pil skrællen af løgene og hak dem. Flæk chilien på langs og skrab kernerne ud med en lille kniv. Fjern frøstolen og evt. de hvide sidevæge, der kan være meget stærke. Hak chilien fint – vask hænder, da saften kan irritere huden og svie. Flæk peberfrugten, fjern kerner og skær den i tern. Hæld olie i en gryde og brun kødet. Kom løg, hvidløg, chili og peberfrugt i og lad det stege i ca. 5 min. Åbn dåser med flåede tomater og hæld dem i gryden. Hæld lagen fra dåser med bønnerne og bønnerne i gryden. Kom krydderierne i retten og lad den koge under låg i ca. 30 min. Rør i retten af og til. Smag til med salt og peber. Spis chili con carne med brød til og cremefraiche på toppen. Tip:Smag chili con carne til med lidt mørk chokolade. Majschips og advokadodip (guacamole) gør chili con carne til en festret.

Materialer

Til 4 personer


400 g hakket oksekød
1 spsk olie
2 stk løg
3 fed hvidløg
1 stk frisk chili, fx Jalapeño
1 stk peberfrugt
2 dåser hakkede, flåede tomater (dåser af 400 g)
2 dåser kidneybønner (dåser af 250 g)
1 spsk oregano
1 tsk groft salt
1 knsp stødt peber (evt.)

Tilbehør:
2 dl cremefraiche
4 stk boller

Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

Hvad har du lært om spejderne?

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her